AXA pojišťovna a.s.

#62718Nevrácené zrušené cestovní pojištění

4 dny 23 hodin

02.12.2022, před 2 lety

Hana Tomšová

Dne 11.7.22 jsem uzavřela cestovní smlouvu s AXA na cestu na dovolenou.
Dovolená se nekonala a já pojistnou smlouvu zrušila 15.8.22 s tím, že odjezd byl až 23.8.22

Mám mailový doklad o zrušení smlouvy. Když jsem psala maily s požadavkem, bylo mi odpovězeno, že to bylo předáno kolegům a od té doby ticho.
Žádám navrácení pojistného.
Hana Tomšová

jsem velmi zklamaná z takového cchování

Vrácení peněz

7.12.2022 16:02, před 2 lety

V případě, že by smlouva byla vázána na konkrétní zájezd, bylo by zřejmě její zrušení z důvodu nekonání zájezdu možné. V opačném případě by zrušení bylo možné jen za splnění předpokladů stanovených v obchodních podmínkách.

V tomto případě si nejsme jisti, zda existuje zákonný nárok na vypovězení smlouvy. Nicméně platí, že společnost by se k takové skutečnosti měla vyjádřit.

V daném případě spotřebitelce doporučujeme obrátit se na ombudsmana České asociace pojišťoven (což je možné vyplněním a zasláním tohoto formuláře: https://www.ombudsmancap.cz/files/CAP_OMBUDSMAN_formular_2021-1_FORM_I.pdf).

Společnosti AXA v České republice se 15. října 2020 staly součástí skupiny UNIQA Insurance Group. UNIQA pojišťovna, a.s. se rozhodla nevyužít služby VašeStížnosti.cz, a to i s ohledem na povinnost ochrany osobních údajů. Stížnosti a nesouhlasy týkající se UNIQA pojišťovny je možné adresovat na oddělení stížností a reklamací, stiznosti@uniqa.cz, případně na ostatní kontakty na www.uniqa.cz