Dobrý večer,
můj účet byl trvale zablokován na diskuzi ke všem aktualitám na seznamu. Vím a jsem si jist, že cokoliv hanlivého, urážlivého či snad dokonce pohoršujícího na různá etnika, náboženské skupiny nebo homosexuály jsem nepsal. Můj komentář neobsahoval žádné vulgarity a jak už jsem psal výše, nebyl nijak útočný. Proto se vás ptám, proč mi byl účet zablokován?
Okamžitá odblokace mého účtu, jelikož si nejsem vědom svého chování, které by nebylo v souladu se zásadami seznam.cz
Provozovatel webu odpovídá nejen za obsah jím publikovaných příspěvků, Evropský soud pro lidská práva také v rozsudku ze dne 16.6.2015 potvrdil odpovědnost provozovatele za obsah komentářů jednotlivých uživatelů. Tuto odpovědnost nemají pouze provozovatelé serverů, kteří nejsou založeni na komerční bázi, tedy jsou vyňati blogeři, jednotlivci, kteří vlastní webovou stránku nebo blog jako své hobby. Provozovatel komerčních internetových stránek tak může být postihován za nezákonné příspěvky, které například veřejně podněcují k nenávisti nebo obsahují výhružky fyzického násilí apod. Pokud uživatel webu odsouhlasil při své registraci podmínky užití webových stránek, pak je jimi vázán.
V daném případě se tedy jeví jako vhodné vyzvat provozovatele služby k zodpovězení, v čem spatřuje případné porušení podmínek.
Společnost Seznam.cz, a.s. se rozhodla nevyužít službu VašeStížnosti.cz pro řešení sporů se svými uživateli. Vzhledem k tomu, že je námi poskytované mimosoudní řešení sporů založeno na principu dobrovolnosti, bude stížnost uzavřena.