Čedok a.s.

#63079Sardinie autokarem říjen 2022 - neuznaná reklamace

14.12.2022, před 2 lety

Věra Maňáková

V říjnu jsme se vrátili z autokarového zájezdu ze Sardinie. Sardinie, hotel, strava, počasí vše OK, ale průvodkyně paní ** jedna velká katastrofa. Z poznávacího zájezdu si udělala, dle vlastního pojmenování "koupačku", o Sardinii nevěděla naprosto nic, byla arogantní ke starším účastníkům zájezdu a vrcholem všeho bylo, když jedna z účastnic zájezdu potřebovala rychlou záchranou službu a "naše" paní delegátka měla vypnutý telefon, matka nemocné neuměla anglicky a Čedok se postavil k celé situaci tak, že odpovědní vedoucí nebyli schopni podat vysvětlení, jak je to s pracovní dobou delegátů, jejichž plat je v ceně zájezdu!!! Vrcholem všeho bylo, že si delegátka svévolně posunula odjezd trajektu, tak i příjezd do ČR byl posunut, čímž způsobila problémy pracujícím a vrchol hyenismu celého zájezdového utrpení bylo, že aby se mohla koupat, nechala nemocnou, ošetřenou RZS v parku na zemi!!! asi 4 hodiny ležet, protože dívka nebyla schopná se vůbec postavit. I k tomuto Čedok mlčí, podložené detaily máme všechny k dispozici a hodláme předat i ČOI. Toto si přece cestovní kancelář nemůže dovolit!

Stále čekám na zodpovězení 4 zásadních otázek:
1) Kdo, kdy a proč rozhodl o odjezdu ve večerních hodinách, když máme ověřeno, že trajekt z Golfo Aranci vyjížděl 5.10. v 10,30hodin, pak by byl návrat do ČR v dopoledních hodinách?
2) V příloze zasílám popis zájezdu a pokyny k odjezdu. Najděte mi pasáž, kde je napsáno koupání. Průvodkyně nám totiž stále argumentovala tím, že v popisu zájezdu i pokynech bylo koupání psáno. Kde je tedy uvedeno, že to není poznávačka, ale koupačka?
3) Kdo mi proplatí dovolenou, kterou jsem si musela v práci vzít a kdo mi proplatí ušlý zisk za výuku, jsem navíc externí učitel? A stejně tak hotel, který jsme si v Praze museli zaplatit?
4) Jaká je pracovní doba průvodce, který je vyslán se zájezdem do zahraničí?

15.12.2022 14:32, před 2 lety

Nicméně jelikož by delegátka měla být spotřebitelům k dispozici, je možné její služby reklamovat. V případě uznání reklamace by vhodným nárokem mohla být přiměřená sleva.

Spotřebitel může podat písemnou reklamaci zájezdu s nárokem na slevu po návratu z dovolené. Právo na slevu se promlčí nejdříve za dva roky, ale reklamaci je nutné uplatnit co nejdříve po návratu. Na její vyřízení má cestovní kancelář 30 kalendářních dnů. Pokud reklamaci zamítne, můžete reklamaci rozporovat.

S dotazy by se spotřebitelka měla obrátit přímo na společnost, u které zájezd kupovala, např. na zákaznické lince 296 184 910.

22.2.2023 15:08, před rokem

V případě potřeby další právní konzultace se spotřebitelka může obrátit na naši poradnu na telefonní lince 299 149 009. Dále může spotřebitelka využít možnost mimosoudního řešení spotřebitelských sporů při České obchodní inspekci. Více informací k uvedené službě lze nalézt na webové adrese www.adr.coi.cz.