Dne 21.12.2022 v 11.30 jsem podal zásilku a doufal, že bude pod stromečkem. Jednalo se o plastovou, elektrickou tříkolku pro mého vnuka. Zásilku jsem podal jako nadrozměrnou a s určením na adresu. Tříkolku jsem obalil bílou folií. V aplikaci se brzy objevilo podání a příjem zásilky. Sledoval jsem zásilku snad každou hodinu a 22.12.2022 v 17:18 byla zásilka na depu v Liberci. V 17:39 se objevila zpráva, že nevyzvednutí zásilky příjemcem a příprava k vrácení zásilky a dále zásilku se nám nepodařilo doručit(vratka). Volal jsem na info, kde mi bylo nejprve sděleno, že zásilka byla nadrozměrná, vysvětlil jsem, že jsem zásilku podal jako nadrozměrnou. Další důvod byl, že nebyla nalezena adresa a adresát na žádost o doplnění nereagoval. Spojil jsem s dcerou a ta mi potvrdila, že jí přišla sms, že bude doručována zásilka a dále už nic, ani žádný email, telefonát, nic. Zatím čekám, kdy se mi zásilka vrátí a zda bude v pořádku. Ještě podotýkám, že adresa dle podání v telefonu byla správně
Domnívám se, že jsem zaplatil za službu, která nebyla uskutečněna
Smutek dítěte, že nedostane pod stromeček dárek, nejde niočím naradit. Minimálně by mi měla být vrácena uhrazená platba.
Pokud smlouvu o přepravě uzavíral spotřebitel a služba nebyla poskytnuta nebo nebyla poskytnuta ve sjednané kvalitě, je vhodné uplatnit reklamaci. Při uplatnění reklamace může spotřebitel žádat řádné poskytnutí služby (tzn. dodání do původně sjednaného místa), přiměřenou slevu, případně může od smlouvy odstoupit, pokud vadné plnění ze strany podnikatele bylo podstatným porušením smlouvy (pokud se dá předpokládat, že by spotřebitel smlouvu neuzavřel, věděl-li by o porušení smlouvy).
Pěkný den, v případě, že náš systém vyhodnotí adresu jako nesprávnou nebo nepřesnou, obdrží příjemce výzvu k opravě adresy, aby mohla být zásilka v pořádku doručena. Oprava adresy je řešená pomocí widgetu, kde stačí pin v mapě přesunout na správnou adresu, což je nejjednodušší způsob. Více informací najdete v tomto článku: https://www.zasilkovna.cz/blog/moznost-opravy-dorucovaci-adresy-prijemce. Gabriela, tým Zásilkovny
Spotřebitel nám zaslal následující vyjádření:
"Upřesnění adresy nikdo nepožadoval a adresáta nijak nekontaktoval.
Rozměry produktu (https://www.alza.cz/hracky/stx-elektricka-trikolka-cerna-d6385792.htm) Rozměry
Délka \/ Hloubka
77 cm