dne 27.11.13 jsem u zmíněné společnosti zakoupil bluetooth sluchátka SONY SBH50.
Cca před měsícem začala vykazovat chybu a to, že nešla zapnout přes hlavní zapínací tlačítko. Naštěstí šla zapnout přes funkci NFC, ale i přesto jsem je zanesl na reklamaci 18.3.. Dne 27.3.15 jsem obdržel mail, že reklamace se neuznává a to z důvodu údajného vniku kapaliny. Prodejce jsem informoval, že s tímto postupem nesouhlasím a dotazoval jsem se jakým způsobem byl vnik kapaliny zjištěn. Bylo mi zaslán servisní protokol, ale způsob, jakým bylo zjištěno, že ke vniku kapaliny došlo, uveden nebyl.
GSM Sony SBH50 Stereo Bluetooth Headset, bílá
Oprava, nebo výměna.
Spotřebitel je oprávněn reklamovat věc pro vady, které se na zboží vyskytnou v průběhu 24 měsíční lhůty od převzetí věci. Záruka se však nevztahuje na mechanické poškození a běžné opotřebení. Spotřebiteli doporučujeme, aby si od společnosti vyžádal fotografie poškození, které má být důsledkem vniknutí kapaliny a poté bude nejvhodnějším řešením, pokud se strany nedohodnout jinak, obrátit se na soudního znalce, aby existenci a povahu vady posoudil, má-li spotřebitel o posouzení reklamace pochybnosti. Seznam znalců je na www.justice.cz nebo na www.dtest.cz/soudni-znalci. V případě, že posudek vyjde ve prospěch spotřebitele, má spotřebitel právo na odstoupení od smlouvy a na úhradu znalečného.
prosím o znalecký posudek, který vyvrátí stanovisko autorizovaného servisu.
Děkuji za pochopení a omlouvám se za komplikace.
Lukáš Boček
Dobrý den Vážený obchode CZC,
na základě vyjádření znalce, potřeba odůvodněný verdikt, tak aby bylo co potvrzovat, nebo vyvracet.
Jiří Volný
Vzhledem k tomu, že podnikatelský subjekt již nevyužil možnosti reagovat, žádáme ho o doplňující informace o tom, v jaké fázi se stížnost nachází. Pokud tak neučiní do týdne, budeme nuceni stížnost, z důvodu nereakce podnikatele, uzavřít.
Vzhledem k výše uvedenému tímto stížnost pro nereakci podnikatele uzavíráme.