TICKET ART PRAHA, s.r.o.

#64000Vrácení peněz za neodehrané představení

15.01.2023, před rokem

Gabriela Jelínková

V listopadu 2019 jsem zaplatila bankovním převodem 4835 Kč (včetně poštovného) za čtyři vstupenky na slavnostní premiéru představení muzikálu WE WILL ROCK YOU, která se měla konat 18.4.2020. Z důvodu opatření v souvislosti s Covidem 19, bylo představení zrušeno a nám bylo oznámeno, že náhradní termín bude až v roce 2023 a budeme včas upozorněni.
Od té doby jsem žádnou informaci neobdržela a teď, když jsem se začala informovat, jak to vlastně bude, jsem zjistila, že TICKET ART PRAHA, s.r.o. je již dávno insolventní a zkrachoval.

Muzikál WE WILL ROCK YOU - slavnostní premiéra obj.č.:*** v TIPSPORT ARENA Praha, Výstaviště Praha 7; cena: 4835 Kč (4760vstupné+75poštovné)

Vzhledem k tomu, že jsem důchodkyně, hledám způsob, jak bych mohla peníze dostat zpět.

18.1.2023 12:17, před rokem

Za „běžných“ okolností by měl spotřebitel právo na vrácení peněz, neboť si u společnosti objednal službu, která mu nebyla poskytnuta – ze strany poskytovatele by se jinak jednalo o bezdůvodné obohacení, neboť k zadržování částky nemá právní nárok.

Společnost 30. 6. 2021 na svých stránkách (https://vstupenky.ticket-art.cz/) oznámila, že na sebe vyhlásila tzv. mimořádné moratorium, upravené v § 127a insolvenčního zákona. V případě vyhlášení mimořádného moratoria je společnost částečně chráněná proti svým věřitelům, ale dále může provozovat svoji podnikatelskou činnost.

Nicméně dne 23.9. 2021 se situace změnila a usnesením Městského soudu v Praze byl vyhlášen konkurs. Po vyhlášení konkursu měli spotřebitelé stanovenou lhůtu na přihlášení svých pohledávek k insolvenčnímu soudu. V tomto případě lhůta pro podání přihlášek do insolvenčního řízení uběhla 23. 11. 2021 (z veřejně dostupných zdrojů: https://isir.justice.cz/isir/ueu/evidence_upadcu_detail.do?id=C8279A750B543FADE05333F21FAC264F) a k pozdním podáním se nepřihlíží.

Insolvenční rejstřík je veřejně přístupný pro každého. Dlužníka jakožto právnickou osoby pak lze dohledat podle názvu firmy, popřípadě jejich identifikačního čísla (IČO). Soud, správce ani sám dlužník nemá povinnost informovat své věřitele. V insolvenci se veškerá rozhodnutí a výzvy zveřejňují pouze elektronicky.

Jestliže spotřebitel neuplatnil svou pohledávku včas, možnost získání peněz zpět je minimální.

28.3.2023 16:05, před rokem

30.5.2023 11:26, před rokem