STUDENT AGENCY k.s.

#64012Neochota řešit storno letenky u dopravce

4 měsíce 14 dnů

16.01.2023, před rokem

Kamila Velebova

Přes Student agency jsme koupili letenky. Saudia airlines ale zrušila část letenky bez náhrady (změnili letiste při zpátečním letu z Bangkoku do Riyadh a ne do Jeddah, odkud jsme meli pokračovat do Mnichova.)
Student agency zadala storno 18.10.2022 a dosud peníze nepřišly (melo byt do 60 dnů)a jen mě odkazují na dopravce a Saudia zase na Student Agency. Sama jsem.urgovala přes Saudii (telefonicky, emailem, i pres jejich web, kde ale je pouze uvedeno ze pokud jsem koupila přes agenturu musím kontaktovat je ) Aktuálně už nereaguje ani Student agency ani Saudia Airlines.

Storno části letenky dopravcem (Saudia Airlines)

Vrácení peněz od Student Agency,když jsem letenky koupila přes ně.

18.1.2023 14:10, před rokem

Společnost STUDENT AGENCY k.s. je v tomto případě pouze zprostředkovatelem letecké přepravy osob. Odpovídá pouze za splnění svých povinností souvisejících s uzavřením smlouvy. Společnost o této skutečnosti musí spotřebitele řádně informovat.

S nárokem na finanční kompenzaci by se tak měl spotřebitel obracet na leteckou společnost.

Jestliže dojde ke zrušení letu, dopravce spotřebiteli musí nabídnout alternativní dopravu do cílové destinace. Pokud náhradní let s odletem do dvou dní nenabídne, je možné si zajistit dopravu s jinými aeroliniemi.

Pokud spotřebitel uplatnil nárok na finanční kompenzaci a uplynula šestitýdenní lhůta pro vyřízení stížnosti leteckým dopravcem, nebo pokud cestující není s odpovědí leteckého dopravce spokojen, je možné stížnost podat národnímu dozorovému orgánu. Tím je v ČR Úřad pro civilní letectví(dále jen „ÚCL“), letiště Václava Havla Praha, 160 08 Praha 6.

28.3.2023 16:11, před rokem

30.5.2023 11:27, před rokem