Technik při výměně těsnění na myčce dal obráceně těsnění . To způsobilo nadměrný únik horké páry která poškodila kuchyňskou linku. Technik to po týdnu napravil ale firma se nemá k úhradě škody na kuchyňské lince. Kuchyňská linka je od firmy Dušek,spotřebič značky Candy . Technik se mi doznal na nahrávce domácí kamery. Servis jsem informoval s tím, že celá věc jde vyřešit přes pojišťovnu. Servis mě absolutně ignoruje, nerespektuje me připomínky a dává od toho ruce pryč
veškeré emaily s firmou mohu dolozit
výměna kuchyňské desky. Bohužel se musí vyměnit celá linka vzhledem k nerezovým a lepeným spojům. Kuchyňské studio škodu vyčíslilo na cca 18000.-
Podle § 2590 odst. 1 občanského zákoníku platí, že zhotovitel provede dílo s potřebnou péčí v ujednaném čase a obstará vše, co je k provedení díla potřeba.
Dílo má vadu, neodpovídá-li smlouvě. O právech objednatele z vadného plnění u smlouvy o díle platí obdobně ustanovení o kupní smlouvě. V souladu s nálezem Ústavního soudu ČR (sp. zn. IV. ÚS 2989/16) se na danou problematiku použije ustanovení o koupi zboží v obchodě, nikoliv obecná ustanovení o kupní smlouvě.
Dle § 2161 prodávající odpovídá kupujícímu, že v době, kdy kupující věc převzal, má věc vlastnosti, které si strany ujednaly, a chybí-li ujednání, takové vlastnosti, které prodávající nebo výrobce popsal nebo které kupující očekával s ohledem na povahu zboží a na základě reklamy jimi prováděné.
Kupující je oprávněn uplatnit právo z vady, která se vyskytne u spotřebního zboží v době dvaceti čtyř měsíců od převzetí.
Škoda se nahrazuje uvedením do předešlého stavu. Není-li to možné nebo požádá-li o to poškozený, hradí se v penězích. Hradí se vždy skutečná škoda. Při určení výše škody na věci se vychází z její obvyklé ceny v době poškození a zohlední se, co poškozený musí k obnovení nebo nahrazení funkce věci účelně vynaložit. Vyčíslit tuto škodu může spotřebitel vlastním odhadem (odpovídajícím nákladům na opravu) s tím, že pokud by mezi spotřebitelem a zasílatelem na této výši nevznikla shoda, lze nechat vypracovat znalecký posudek.