Dne 20. 1. 2023 jsme si na e-shopu SPORTISIMO objednali boby SKIPPER barva šedá (šedá/tyrkysová) s osobním vyzvednutím na prodejně Kutnohorská 641, 102 00 Praha. Dne 22. 1. 2023 jsme si pro boby na prodejnu dojeli, ale boby byly rozbalené, sestavené a chyběl provaz s držátkem na tahání. Nikde na e-shopu při objednávání přitom nebylo uvedeno, že se jedná o použitý a neúplný výrobek. Jeli jsme kvůli tomu 31 km jenom tam.
Ještě 22. 1. 2023 večer jsem napsal e-mail na eshop@sportisimo.cz s popisem události, ale jedinou odpovědí byla omluva za chybně zpracovanou objednávku a s ní vzniklé komplikace.
Boby výrobce Gizmo Riders s názvem SKIPPER kód 145666 barva šedá (šedá/tyrkysová)
Představuji si, že nám SPORTISIMO za zbytečnou cestu a zklamání poskytne dárkový poukaz o hodnotě 500 Kč s platností na 12 měsíců.
Pokud spotřebitel očekával zboží dle popisu na e-shopu, ale zboží takovému stavu neodpovídalo, máme za to, že by mohl požadovat po společnosti SPORTISIMO s.r.o. účelně vynaložené náklady reklamace, které mu tímto vznikly.
V případě odstoupení od smlouvy bez udání důvodu, by však nárok na proplacení těchto nákladů nevznikl.
Pro výpočet náhrady za používání motorových vozidel se, pro absenci právní úpravy v oblasti spotřebitelského práva, používá analogicky předpisů pracovního práva. V těch se stanoví, že sazba základní náhrady za 1 km jízdy činí nejméně u osobních silničních motorových vozidel 5,20 Kč (viz § 1 písm. b) vyhlášky č. 467/2022 Sb.).
V případě potřeby další právní konzultace se spotřebitel může obrátit na naši poradnu na telefonní lince 299 149 009. Dále může spotřebitel využít možnost mimosoudního řešení spotřebitelských sporů při České obchodní inspekci. Více informací k uvedené službě lze nalézt na webové adrese www.adr.coi.cz.