Sconto Nábytek, s.r.o.

#6429Neuznaná reklamace

4 měsíce 9 dnů 3 hodiny

03.04.2015, před 10 lety

David Vodárek

Reklamovali jsme s přítelkyní sedačku kterou jsme kupovali před 19-ti měsíci.
sedačka začla vrzat což jsme moc neřešili,nebylo to nic hrozného ale postupem času se to začalo zhoršovat až tak že už se na ní nedá sedět protože při sebemenším pohybu vrže. ze Sconta k nám poslali servisního technika, který sedačku rozebral a zjistil že je praskla kostra sedačky, a to v místě kde je šroub.Po té nám k večeru přišel e-mail z reklamačního oddělení že reklamaci zamítají z důvodu mechanického poškození a tím ji považují za ukončenou

kupní smlouva 4108838

Vzhledem k tomu že jsme sedačku scháněli skoro 3 měsíce aby nám vyhovala rozměrově tak by jsme ji chtěli vyměnit

3.4.2015 13:28, před 10 lety

Spotřebitel může uplatnit reklamaci pro vady, které na zboží vyskytnou v záruční době. Záruka se nevztahuje na běžné opotřebení a mechanické poškození. Pokud je mezi stranami spor o příčině závady, v tomto případě, zda se jedná o mechanické poškození či nikoli, je možné využít nezávislého odborníka, který výrobek posoudí. Seznam znalců je na www.justice.cz nebo na www.dtest.cz/soudni-znalci. V případě, že posudek vyjde ve prospěch spotřebitele, má spotřebitel právo na řádné vyřízení reklamace a na úhradu znalečného.

7.5.2015 12:32, před 10 lety

Vzhledem k tomu, že podnikatelský subjekt doposud nevyužil možnosti vyjádřit se, žádáme ho o doplňující informace o tom, v jaké fázi se stížnost nachází. Pokud tak neučiní do týdne, budeme nuceni stížnost, z důvodu nereakce podnikatele, uzavřít.

12.8.2015 14:28, před 9 lety

Vzhledem k výše uvedenému stížnost uzavíráme.