Dobrý den, minulý rok jsem zakoupila u této společnosti mobilní telefon Huawei P7, který jsem již 2x úspěšně reklamovala pro stejnou závadu s tím že nefungoval signál ani LTE, po druhé reklamaci mi telefon navrátili s poškozenou obrazovkou, byt reklamace byla uznaná stejně jako ta první. Po třetí jsem tedy šla telefon reklamovat a uvedla jsem i tuto závadu, na kterou jsem přišla až doma, po převzetí telefonu a servis mi reklamaci samozřejme zamítl s tím, že jsem telefon poškodila sama. U prvních dvou reklamacích o poškozené obrazovce(ze vnitř tmavá skvrna ze strany servisu nebylo ani slovo a skvrna tam samozřejmě nebyla. Telefon není celou dobu použitelný,popotahuji se o něj již několik měsíců, komunikace s tímto obchodem je složitá a já jsem přišla o telefon i o 10 000 Kč.
Vyžádala jsem si fotodokuntaci ze všech 3 reklamací, které mi zatím nezaslali, nebo mi omylem zasílají "prázdné" emaily a zdržují komunikaci. Na prodejně mi fotodokumntaci odmítli ukázat s tím, že mám o ni žádat skrz emaily, ale bohužel tento problém nebere konce.
Obracím se na Vás touto cestou a žádám o pomoc v této bezvýchodné situaci, jak mám nadále postupovat?
Huawei ascent P7, IMEI: 357456040228036
Preferuji navrácení peněz.
Každý, kdo od jiného převzal věc, která má být předmětem jeho závazku, nahradí dle § 2944 občanského zákoníku její poškození, ztrátu nebo zničení, neprokáže-li, že by ke škodě došlo i jinak. Pokud ale spotřebitelka neupozornila společnost na poškození věci při jejím přebírání od prodávajícího, má obtížné důkazní postavení, protože v tomto případě nese důkazní břemeno poškozený.
Dále je důležité rozeznávat mezi poškozením a vadou. Pokud mechanické poškození není příčinou reklamované vady, nelze z tohoto důvodu reklamaci zamítnout a prodávající by se měl zabývat vytýkanou vadou. Pokud by se i nyní jednalo o vadu stejně jako v předchozích případech, měla by být reklamace uznána a vyřešena dle požadavku kupujícího. V tomto případě by nejvhodnějším řešením byla pravděpodobně oprava, protože při odstoupení by mohl prodávají za určitých okolností požadovat náhradu škody spočívající ve vyšším snížení hodnoty zboží než je obvyklé u běžného opotřebení věci.
Podnikatel byl o podané stížnosti informován. Bohužel doposud neprojevil zájem se ke stížnosti vyjádřit, proto jsme se rozhodli případ uzavřít z důvodu nereakce podnikatele. Případné spory mohou být tedy řešeny pouze v soudním řízení, nikoliv prostřednictvím služby VašeStížnosti.cz, která je založena na principu dobrovolnosti. V případě potřeby další konzultace se neváhejte obrátit na naší spotřebitelskou poradnu na telefonním čísle 299 149 009.