Tato firma strhava platby z účtu. Jejich obchodni podminky jsou nedostupne, nejdou otevrit. Jedine info k teto firme je telefon a email. Overila jsem si vin kod k autu, zaplatila kartou a presne 14ty den se snazili strhnout si vyssi castku jak 700,-, na stesti jsem zrovna den predem vybirala hotovost, tak nemeli moznost si platbu strhnout.
Neposlali mi absolutne zadny email, ani po overeni vin, ani me neinformovali, ze si budou neco strhavat nebo ze mam u nich nejake clenstvi. Napsala jsem jim email, ze zadam o zeuseni clenstvi, te jsem nic neuzavirala a ze vsechny odkazy na webu maji nedostupne, bez odpovedi.
Vin kod k autu
Bude mi stacit, kdyz si nebudou chtit strhavat dal platby a neporoste mi nikde v zahranici dluh
Zadržuje-li podnikatel peněžní prostředky spotřebitele bez právního důvodu, jedná se o bezdůvodné obohacení (ve smyslu § 2991 a násl. občanského zákoníku). Kdo se bezdůvodně obohatil, je povinen získaný majetkový prospěch vrátit ochuzenému bezprostředně po výzvě. Pokud tak neučiní, ocitá se v prodlení a ochuzený má možnost navíc požadovat zákonný úrok z prodlení.
Doporučujeme preventivně smlouvu vypovědět - tím nedojde k uznání nároku společnosti a zároveň dojde (po uplynutí výpovědní doby) k ukončení závazku.
Podnikatele je možné vyzvat k plnění tzv. předžalobní výzvou dle § 142a občanského soudního řádu. Zaslání předžalobní výzvy nikoho nezavazuje k podání žaloby u soudu. Ale při projednání sporu před soudem, má v případě úspěchu ten, kdo vyzval protistranu předžalobní výzvou, právo na náhradu nákladů řízení. Jejím zasláním je zároveň dlužník upozorněn na možnost uhradit dluh bez dalších soudních výdajů. Více informací ohledně náležitostí předžalobní výzvy je možné vyhledat na webové adrese www.dtest.cz/clanek-3511/predzalobni-vyzva.
Bohužel se nám nepodařilo společnost dohledat. Proto bude stížnost uzavřena.