Dobrý den, včera, t.j.27.2.2023 jsem obdržela balík za který jsem zaplatila kartou 1300,- Kč. Při rozbalení jsem zjistila, že se jedná o zboží, které jsem si neobjednala a navíc bylo poškozené. Já jsem si objednala dlouhý červený kabát zn.Hilfiger a v zásilce byla černá bunda neznámého původu, která je na předním díle rozříznutá. Ihned jsem volala dopravci, jak mohu uplatnit reklamaci a bylo mi sděleno, že reklamaci musím řešit s dodavatelem (mimochodem dodavatel je: CENTER STAGE Inc Hongkong YEM HOL),kontakt na zákaznický a reklamační servis: Complaint__zp021@163.com, nefunguje. Zajímá mě, kdo převezme moji reklamaci a vrátí mi peníze. Zjistila jsem, že platba (PK) šla na účet zásilkovny. Jsem ze všeho znechucená!! Toto se mi ještě nikdy nestalo, aby mě zásilkovna odkázala na dodavatele. Vždy jsem nevyhovující zboží vrátila zásilkovně. Nezlobte se, ale je to podezřelé. Obracím se na Vás s prosbou o pomoc a kladné vyřízení mé reklamace.
Objednán dlouhý červený kabát zn. Hilfiger. Obdržela jsem černou bundu nejasného původu, přední díl rozříznutý.
Vrácení zboží a vrácení zaplacené částky (1300 Kč)
Vzhledem k tomu, že smlouva byla uzavřena mezi prodávajícím a spotřebitelem, může spotřebitel případné nároky z vadného plnění požadovat po prodávajícím, nikoliv po přepravci.
Pokud bylo dodáno jiné zboží, jedná se o vadu. Má-li věc vady, může spotřebitel v daném případě požadovat dodání nové věci v souladu s objednávkou. Není-li to možné, má spotřebitel právo odstoupit od smlouvy a požadovat vrácení peněžních prostředků. Místo výše uvedených způsobů nápravy může spotřebitel žádat přiměřenou slevu.
Pokud daná kupní smlouva byla uzavřena prostřednictvím prostředku umožňující komunikaci na dálku, má spotřebitel taktéž právo od smlouvy odstoupit ve lhůtě 14 dní od převzetí zboží bez udání důvodu. Pokud spotřebitel odstupuje od smlouvy, je povinen o tom informovat prodávajícího (v případě soudního sporu by musel spotřebitel prokázat, že od smlouvy odstoupil) a vrátit prodávajícímu zboží. Prodávající je povinen vrátit spotřebiteli peněžní prostředky nejpozději do 14 dnů ode dne, kdy bylo od smlouvy odstoupeno. Prodávající nemusí vracet peněžní prostředky dříve, než mu spotřebitel prokáže, že mu zboží odeslal. Nevrátil-li prodávající peněžní prostředky ve výše uvedené lhůtě, může spotřebitel požadovat také zákonný úrok z prodlení.
Nereaguje-li prodávající na e-maily, je vhodné zvolit komunikaci v písemné formě (nejlépe doporučený dopis).
Dobrý den, paní Fischerová, dTest výše potvrdil, co jsme vám sdělili my. V případě, že vám bylo doručeno jiné zboží, než jste si objednala, je potřeba věc řešit s odesílatelem. My zodpovídáme za přepravu, obsah zásilek však nekontrolujeme. V tomto případě je opravdu potřeba se obrátit na odesílatele a věc s ním řešit. Gabriela, tým Zásilkovny
Dobrý den, reklamace není dořešena. Ozval se mi prodejce s tím, že akceptuje moji reklamaci s tím, že mu mám zaslat údaje ze svojí platební karty!! Zašla jsem do své banky (KB) zeptat se na jejích názor a bylo mi sděleno, abych žádné údaje o své platební kartě neuváděla vzhledem k podivné transakcí. Tak nevím co mám dělat. Jedno vím jistě, že přes internet si nebudu již nic objednávat, protože není odvolání. Drahá zkušenost. Jsem rozčarovaná a budu ostatní varovat!! Opravdu nevím, kde hledat pomoc. Dopravce, kterému jsem zaplatila kartou, mi peníze vrátit nechce!! KOCOURKOV a rozčarování za 1300 Kč. Prostě není odvolání
Děkujeme stranám za poskytnutou součinnost.
Vzhledem k tomu, že pravděpodobně došlo k chybě odesílatele a nedošlo např. k záměně zásilek, bude tato stížnost uzavřena, neboť dopravce (jak již bylo uvedeno) zodpovídá pouze za doručení zásilky, nikoliv její obsah.
K samotné reklamaci u prodejce uvádíme, že je samozřejmě možná, avšak nepovažujeme za nutné a ani vhodné prodávajícímu zasílat údaje z platební karty. Mohlo by totiž dojít ke zneužití těchto údajů.
V případě potřeby může spotřebitelka založit novou stížnost a jako subjekt označit prodávajícího, případně může kontaktovat naši telefonickou poradnu na čísle 299 149 009. Protože se však s nejvyšší pravděpodobností jedná o anonymní e-shop, je šance na navrácení peněz velmi nízká.