Objednala jsem si dne 23.4.2015 u výše uvedené firmy zboží za 331,- Kč a předem za něj zaplatila. Dne 10.4.2015 jsem požádala pana Maršíka o vrácení peněz z důvodu nedodání zboží. Pan Maršík odpověděl, zda opravdu již nechci dodat objednané zboží a chci vrátit peníze. Odpověděla jsem, že chci vrátit peníze. Dne 14.4 2015 jsem pana Maršíka upozornila, že mi peníze dosud nevrátil. Toto jsem zopakovala ještě 15.4.2015. Dosud mi pan Maršík peníze nevrátil a na email už neodpovídá. Taktéž nekomunikuje ani po telefonu.
Chtěla bych vrátit platbu 331,- Kč.
Jestliže je smlouva zrušena od počátku, mají si strany vrátit vzájemná plnění. Pokud není ujednáno, kdy má dlužník splnit dluh, lze požadovat plnění ihned a dlužník je povinen plnit splnit bez zbytečného odkladu. Je tedy třeba, aby spotřebitel jednostranně určil prodávajícímu lhůtu k vrácení peněz. Jejím marným uplynutím by se následně prodávající ocitl v prodlení a bylo by možné po něm požadovat úroky z prodlení. Nereaguje-li prodávající na emaily, je vhodné komunikovat písemně, a to doporučeně, nejlépe s dodejkou.
v obchodních podmínkcáh se kterými zákazník souhlasil máme uvedeno, že fin odbnos vracíme do třiceti dnů od odstoupení od smlouvy, což bylo již naplněno a platební příkaz byl proveden.
Děkujeme.
Dobrý den, peníze od pana Maršíka jsem dosud neobdržela.
Vzhledem k tomu, že zboží nebylo spotřebiteli vůbec dodáno, nejeví se 30 ti denní lhůta pro vrácení finančních prostředků jako přiměřená. Prodávající by měl v tomto případě vrátit finanční prostředky ihned (s ohledem na dobu potřebnou k provedení platebního příkazu). Pokud prodávající peníze stále zadržuje i po opakované výzvě, je možné uvažovat o vymáhání úroků z prodlení.
Pokud spotřebitelka již vynaložené finanční prostředky obdržela, prosíme o sdělení této informace.
Prosíme spotřebitelku o doplnění informací o současném stavu stížnosti, případně o její uzavření.
Peníze od pana Maršíka jsem již obdržela.
Z důvodu dosažení dohody stížnost uzavíráme.