ASKO - NÁBYTEK,spol.s r.o.

#6530Neuznaná reklamace sedací soupravy Pellezza brown W 104

17.04.2015, před 10 lety

Emília Pecková

před měsícem a dnes jsem písemně reklamovala sedací soupravu Pellezza brown W 104 z března 2012. Bohužel vypršela záruční doba 24 měsíců.
Sedačka po třech letech je prošoupaná v místech švů a navíc praská jako koženka i část sedací.
Sedací souprava stála 26813,- Kč. Tato částka není zanedbatelná. Jako 4 členná rodina jsme na ni šetřili 10 let. Po třech letech je sedací souprava na vyhození (mohu doložit fotografie a paragony.
Zde je odpověď společnosti Asko Nábytek ze dne 17.3. 2015:

bohužel u nás můžete reklamovat zboží je do dvou let od zakoupení.

S pzdravem

L. H.
Reklamační oddělení

Sedací souprava Pellezza brown W 104, 3+2+T, zakázka 277748, cena celkem 26813,- Kč.

Sedačku přečalounit, popř. vrácení 50% z celkové ceny.

17.4.2015 14:40, před 10 lety

V případě spotřebního zboží činí záruční doba 24 měsíců. Po jejím uplynutí již spotřebitel nemá zákonné právo uplatňovat nároky z vad věci, ledaže by prodávající takové právo (tzv. prodlouženou záruku) spotřebiteli ze svého rozhodnutí přiznal.

26.8.2015 13:36, před 9 lety

Společnost nereagovala na naši výzvu k řešení stížnosti. Vzhledem k tomu, že je námi nabízené mimosoudní řešení sporů založeno na principu dobrovolnosti, bude stížnost pro nereakci subjektu uzavřena.