RegioJet a.s.

#65449Zpoždení

14.03.2023, před rokem

Lenka Čejková

Dne 14.3.2023 vlak z Budapeště do Praha hlavní nádraží zpoždění hodinu a půl.
Z těchto důvodů, jsme měli velké nepříjemnosti s následnou dopravou domů. Jelikož z Prahy jsme nestihli spoj.
Věřím, že se může stát cokoliv co nelze ovlivnit, ale takové zpoždění pro nás bylo více jak nepříjemné. A byli jsme nuceni v Praze strávit noc na vlastní náklady.
Děkuji pokud se mou žádostí o finanční kompenzaci budete zabývat. Nic nemyslím ve zlém, jen mě mrzí vzniklé nečekané komplikace, které v důsledku tak velkého zpoždění nastali.
Bc. Lenka Čejková

Komplikace s následnou dopravou domů v rámci vysokého zpoždění.

Částečná finanční kompenzace za vzniklé nepříjemné okolnosti.

17.3.2023 10:27, před rokem

Není-li služba ve sjednané kvalitě poskytnuta, doporučujeme spotřebiteli, aby dle článku XIV smluvních přepravních podmínek společnosti RegioJet a.s. uplatnil reklamaci. Reklamace z přepravy cestujících a zavazadel se podávají písemně na adresu sídla dopravce: STUDENT AGENCY, Dům pánů z Lipé, Náměstí Svobody 86/17, 602 00 Brno, telefonicky na čísle: 420 539 000 146, e-mailem: reditel@regiojet.cz, nebo osobně na jakékoliv pobočce STUDENT AGENCY/RegioJet. Reklamaci lze podat do 1 roku po uskutečnění jízdy na výše uvedených kontaktech.

V případě mezinárodních vlaků je výše kompenzace následující:
- 25 % jízdného v případě zpoždění 60-119 min. a
- 50 % jízdného v případě zpoždění 120 a více min.

Při nákupu vlakové jízdenky i přes informaci, že vlakový spoj bude opožděn, nevzniká nárok na náhradu další škody (např. proplacení návazného spoje jiných dopravců). Taktéž při stornování vlakové jízdenky z důvodu zpoždění nárok na náhradu další škody nevzniká.

Pokud je zpoždění při příjezdu nebo odjezdu delší než 60 minut, měl by dopravce nabídnout cestujícím zdarma i občerstvení úměrně k čekací době, pokud je ve vlaku či stanici k dispozici.

Reklamaci je možné uplatnit prostřednictvím formuláře na webové adrese: https://regiojet.cz/sluzby/vase-podnety.

4.5.2023 15:08, před rokem

26.7.2023 15:11, před rokem