HS plus d.o.o.

#65675Potvrzovací email o přijetí a zpracování objednávky

22.03.2023, před rokem

Roman Ramach

Dobrý den,po vyplnění a odeslání objednávky a osob.údajů se nestalo nic.Žadný potvrzení,email(i ve spamu)objednávka je ze 14.3.2023,jednáse o vodítko pro kočky eshopVigoshop.cz.Teď po týdnu,22.3 2023 mi Česká pošta hlásí balíček na poště...nemám již oněho zájem jelikož jsem si zakoupil podobný produkt u konkurence kde reagovali okamžitě a podle zákona.psal jsem email podobného typu psal jsem na fcb kde mi pořád vyskakuje reklama ...nic žádná reakce.Apka reklamací mi nedává na výběr zrušit objednávku.

CATAROUND.postroj pro kočky

Odstoupení od objednávky,(dobírka)

23.3.2023 12:06, před rokem

Je-li smlouva uzavírána za pomoci prostředku umožňujícího komunikaci na dálku, musí prodávající dle § 1827 odst. 1 občanského zákoníku potvrdit spotřebiteli přijetí její objednávky.

Kupující spotřebitel má právo odstoupit od smlouvy uzavřené na dálku do 14 dnů od převzetí zboží, a to i bez udání důvodu. Kupující by tak měl v ideálním případě zboží zaplatit, převzít, informovat prodávajícího o odstoupení od smlouvy a nepoškozené a kompletní zboží na své náklady prodávajícímu vrátit. Prodávající by pak vrátil kupujícímu zaplacenou kupní cenu a náklady na doručení směrem ke kupujícímu.

Odstoupit od smlouvy a získat zpět své peněžní prostředky je možné i prostřednictvím § 1829 odst. 1 písm. a) zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník (vhodné např. v situaci, kdy je sjednaná dlouhá doba dodání). Jelikož má spotřebitel právo odstoupit od smlouvy uzavřené distančním způsobem ve lhůtě 14 dnů po převzetí zboží bez udání důvodu, má toto právo za použití logického a euro konformního výkladu i ještě před samotným převzetím. Pokud se však spotřebitel tak rozhodne, ve fázi ještě před odesláním zboží, doporučujeme vždy řádně od smlouvy odstoupit, protože jinak kupní smlouva nezanikne.

Vzhledem k tomu, že se jedná o zahraniční podnikatelský subjekt (zahraniční subjekt se sídlem ve Slovinsku), doporučujeme spotřebiteli, aby se v případě nevyřešení situace v mimosoudním řešení sporů, obrátil na Evropské spotřebitelské centrum působící při České obchodní inspekci například prostřednictvím internetových stránek www.evropskyspotrebitel.cz, které bezplatně, rychle a efektivně pomáhá spotřebitelům řešit spory s obchodníky z jiného členského státu EU, Islandu nebo Norska.
Před samotným podáním je vhodné prostudovat informace zde: https://evropskyspotrebitel.cz/co-udelat-nez-nas-kontaktujete/.

Kontakty na ESC ČR:
adresa: Štěpánská 15, 120 00 Praha 2