Kaufland Česká republika v.o.s.

#65712Pokladní odmítla odbavit položku a pak "naháněla" statistiky.

24.03.2023, před rokem

Eva Husarovičová

Dobrý den, jedná se o stížnost a to na konkrétní prodavačku, která měla na visačce "L***" mám ten dojem.
Tahle paní nás včera svou "ochotou" opravdu nesmírně překvapila. V "prvním" nákupu jsem měla pantofle ve slevě, které byly poslední a byla z nich urvaná cedulka. Místo, aby prodavačka někoho zavolala, nebo se snažila situaci vyřešit mi sdělila, že jestli ty pantofle fakt chci, tak si mám skočit na krám najít si k tomu kód. A do nákupu mi je nezapočítala. Jelikož jsem pantofle chtěla, jala jsem se tedy hledat kód, který jediný jsem našla na cenovce, kterou jsem vyfotila a jala se jít zpět na kasu. Mezi mým prvním nákupem a pantoflí začala prodavačka odbavovat pána s poměrně obřím nákupem. Co mě na tom ale zarazilo byl fakt, že měl celá zabalená balení (majonézy v pytlíčkách, tatarky, plechovky, lahve) zboží, které prodavačka pípala po jednom. PO JEDNOM. Měl 60x majonézu a 60x tatarku v pytlíčku, aby si tahle paní vyndala jeden pytlíček a 60x ručním skenerem pípla. Takto odbavila celý nákup, kdy jsem tam čekala jak absolutní trouba, tři lidé za mnou to vzdali a přesunuli se k jiné pokladně, aby se pán vrátil a řešil, že ten nákup nemá napípán dobře. Když jsem se jí zeptala, jestli nemá možnost zadat počet a pípnout kód, bylo mi sděleno, že má a na dotaz jestli honí statistiky mi už s trochu zaraženým výrazem odpověděla "tak trochu"... Sdělila jsem jí tedy, že by se na to měla tak trochu v budoucnu vy*rat protože zdržela několik lidí a dalších několik díky tomu z fronty odešlo a nikdo na takovou věc neni zvědavej, když se těší domů z práce. A stát tam skoro 10 minut kvůli JEDNĚM PANTOFLÍM, které mi odmítla odbavit v prvním nákupu bylo něco, co jsem naprosto nikde ještě nezažila.

Buď zaměstnancům přestaňte vést statistiky, protože ve výsledku je to ještě pomalejší, nebo si srovnejte personál.
Ráda bych dostala vyjádření, jak jste tuto situaci řešili, protože to není poprvé, co jsem tohle u vás zažila, ale tentokrát už to bylo přes čáru.

27.3.2023 08:38, před rokem

Chování zaměstnanců nepodléhá přímo právním normám. Mezilidské vztahy se řídí zejména zásadami slušnosti. Pracovník jedná za společnost, která by měla mít zájem na jeho vhodném chování k zákazníkům, lze se tedy setkat i s různými kodexy, které zaměstnavatelé vypracovávají pro své zaměstnance. Vzhledem k výše uvedenému je vhodné se stížnostmi směřujícími na chování zaměstnanců obrátit přímo na jejich nadřízené.

V právním řádu není řečeno, že by prodejce musel své zboží prodat komukoliv. Nesmí ale zákazníka odmítnout bezdůvodně, ani spotřebitele žádným způsobem diskriminovat.

Stížnost nyní přeřazujeme na společnost, aby se k ní mohla vyjádřit.

27.3.2023 10:15, před rokem

Vážená zákaznice, děkujeme za Váš podnět. Dovolujeme si Vám sdělit, že podněty zákazníků společnosti Kaufland zpracovává Zákaznické centrum, na které se můžete s důvěrou obrátit na telefonním čísle 800 165 894 nebo prostřednictvím e-mailu kontakt@kaufland.cz. Zákaznické centrum, Kaufland Česká republika

28.3.2023 07:39, před rokem

Eva Husarovičová

Na zákaznickém centru jsem to řešila. Automaticky generovaný text, ani kupon na stovku slevu na nákup mi zrovna nedal pocit, že by s tímhle typem chování u vás někdo aktivně něco dělal. Přidávám okopírovaný text ze zákaznické podpory:
"Mrzí nás situace týkající se neadekvátní reakce naší kolegyně, kterou ve své zprávě popisujete, a omlouváme se za vzniklé potíže, neboť naším cílem je mít v prodejně vstřícný a profesionální personál, na který se naši zákazníci mohou s důvěrou kdykoliv obrátit. O to více je nám líto, že během Vašeho nákupu nebyla naše zásada dodržena a Vaše důležité sdělení jsme předali odpovědným vedoucím pracovníkům obchodního domu Kaufland Praha Kolbenova, aby naši zaměstnanci jednali se zákazníky vždy s maximální ohleduplností a taktem. Za tímto účelem prosíme o upřesnění data a času, kterých se Vaše zpráva ohledně jednání našeho personálu týká."
Nejvíc se mi líbí, jak chcete upřesnit datum a čas, přesto, že jsem do formuláře nahrála i účtenku z toho dne.

28.3.2023 11:30, před rokem

Vážená zákaznice, děkujeme za Váš podnět.
Dovolujeme si Vám sdělit, že podněty zákazníků společnosti Kaufland
zpracovává Zákaznické centrum, na které se můžete s důvěrou obrátit
na telefonním čísle 800 165 894 nebo prostřednictvím e-mailu
kontakt@kaufland.cz. Zákaznické centrum, Kaufland Česká republika

28.4.2023 22:39, před rokem

31.5.2023 21:07, před rokem

Spotřebitelka již nevyužila možnosti na vývoj případu reagovat, stížnost jsme proto nuceni uzavřít.