Dopravní podnik měst Liberce a Jablonce nad Nisou, a.s.

#65949Dřívější odjezd autobusu

01.04.2023, před rokem

Kristýna Toušková

Dobrý den, chtěla bych si stěžovat na spoj linky 12 ze směru Liberec broumovská do směru Liberec Pavlovice Letná, Tento spoj měl ze zastávky plátenická odjíždět 17:25. V čase 17:23 jsem se nacházela zhruba 50 m od zastávky když jsem se snažila autobus doběhnout. I přesto že mě řidič viděl jen se lehkomyslně ohlídl a zastávku projel o 2 min. dřív. Jeho chování mi v tu chvíli přišlo nelidské a absolutně nechápu jak si může v těchto hodinách dovolit přejet zastávku o 2 min. dříve. Pochopila bych kdyby to bylo v pozdních večerních hodinách ale v tuto denní dobu opravdu ne. Není to poprvé, co se mi něco takového stalo A už mě nebaví stát na zastávce pokaždé o 10 min. dříve, abych se nemusela bát že snad autobus opět zastávku jen projede. Několikrát se stýkám se situací že řidiči naschvál zavřel dveře před dobíhajícími lidmi, i když by na zastávce měli stále ještě stát. Jelikož dělám také v dopravě, tak chápu, že je vašim cílem, aby autobusy odjížděly načas a neměly žádné zpoždění, to ale přeci neznamená, že zastávku opustí o x minut dříve že? Ještě k tomu, když se na vás řidič pouze “stupidně” usměje a vy víte, že si tím zjevně zlepšil den. Hodláte s tím konečně něco dělat? Děkuji.

Toušková Kristýna

Chtěla bych, aby bylo řidičům zakázán dřívější odjezd ze zastávky.

4.4.2023 10:49, před rokem

Chování zaměstnanců nepodléhá přímo právním normám. Mezilidské vztahy se řídí zejména zásadami slušnosti. Pracovník jedná za společnost, která by měla mít zájem na jeho vhodném chování k zákazníkům a plnění pracovních povinností, lze se tedy setkat i s různými kodexy, které zaměstnavatelé vypracovávají pro své zaměstnance.

Stížnosti směřující vůči nedodržování jízdního a přepravního řádu je vhodné a účelné v těchto případech směřovat přímo na konkrétního dopravce prostřednictvím jeho zákaznické telefonní linky či webového formuláře.

Vzhledem k výše uvedenému je vhodné se stížnostmi obrátit přímo na Dopravní podnik měst Liberce a Jablonce nad Nisou e-mailem na adresu: dpmlj@dpmlj.cz.

16.6.2023 15:42, před rokem