Petr Dub

#66180Zaplacené a neprovedené pokrývačské práce

12.04.2023, před rokem

Jan Jonáš

Pan Dub a pan Skapálek se mi ozvali na inzerát, který jsem dal na AAA poptávka. Volali z telefonního čísla 734 701 621, 770 681 609 a nabídli se mi poskytnout pokrývačské práce. Převzali od mě 13.000,- Kčv hotovosti, pan Dub pracoval jeden den a pak už jsem je neviděl.
Podal jsem trestní oznámení, ale PČR to odložila, protože škoda nepřesáhnula 50.0000,- Kč. Pokud tedy existují další lidé, které dotyční obrali o peníze a neprovedli práce, nechť mě kontaktují s tím, že PČR obnoví trestní stíhání, bude-li škoda alespoň 50.000,- Kč dohromady od všech poškozených. Na občanskoprávní spor to není, mají spoustu exekucí. Pokud bude škoda převyšovat 50.000,- Kč, jedná se o trestný čin poškozování věřitelů a budou aspon potrestáni. Peníze už stejně neuvidím.
Jan Jonáš, ***

Petr Dub nar. 19.3.1984

vrácení peněz

13.4.2023 11:01, před rokem

Mezi spotřebitelem a podnikatelem byla ujednána smlouva o dílo (pokrytí střechy). Jestliže nebylo dílo provedeno ve sjednaném termínu, ač to bylo mezi stranami sjednáno, ocitá se podnikatel v prodlení. Spotřebitel následně upozorní podnikatele, že nesplnil svou povinnost včas a poskytne prodávajícímu přiměřenou lhůtu k dodatečnému splnění (lze poskytnout i mlčky).

Pokud podnikatel nesplní svou povinnost ani ve lhůtě poskytnuté spotřebitelem, má spotřebitel nárok na odstoupení od smlouvy dle § 1978 zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník. Odstoupením od smlouvy se smlouva ruší od počátku a strany si mají povinnost vrátit poskytnutá plnění. Spotřebiteli tedy odstoupením od smlouvy vzniká nárok na vrácení zaplacené částky.

Nereaguje-li prodávající na e-maily, je vhodné zvolit komunikaci ve formě doporučeného dopisu s dodejkou. V odstoupení od smlouvy spotřebitel informuje podnikatele o tomto odstoupení a vyzve ho k navrácení peněžních prostředků. Odstoupení bude zasláno na adresu: Petr Dub, Na Čihadle 149, 251 63 Kunice - Vidovice.

V případě, že podnikatel nevrátí spotřebiteli peněžní prostředky v přiměřené době po odstoupení, je možné podnikatele vyzvat k plnění i tzv. předžalobní výzvou dle § 142a zákona č. 99/1963 Sb., občanský soudní řád. Zaslání předžalobní výzvy nikoho nezavazuje k podání žaloby u soudu. Ale při projednání sporu před soudem, má v případě úspěchu ten, kdo vyzval protistranu předžalobní výzvou, právo na náhradu nákladů řízení. Jejím zasláním je zároveň dlužník upozorněn na možnost uhradit dluh bez dalších soudních výdajů. Více informací ohledně náležitostí předžalobní výzvy je možné vyhledat na webové adrese www.dtest.cz/clanek-3511/predzalobni-vyzva. Zároveň spotřebitel může žádat zákonný úrok z prodlení [viz § 1970 občanského zákoníku (ve výši stanovené nařízením vlády č. 351/2013 Sb.)].

Spotřebitele žádáme o sdělení, zda opravdu chce zveřejnit své telefonní číslo v popisu této stížnosti. Do tohoto sdělení bude telefonní číslo přesunuto do osobních údajů.

20.6.2023 10:00, před rokem