Podávám stížnost na zaslání balíku s dobírkou 622 kč. nevím co to je za zboží ,totiž já vše hned platím převodem.Jestli to
nebudete řešit a vše bude v pořádku je to v pohodě v opačném případě dohodu mezi námi ruším toto je číslo balíku. ** Tedy ruším smlouvu mezy námy .Mejta
Ruším smlouvu o prodeji zboží mezy námi, pokud tuto dobírky 622 kč nebudete řešit . S pozdravem Mejta .
Služba VašeStížnosti.cz slouží k řešení sporů spotřebitelů s podnikateli - jsme tedy zprostředkovatelé komunikace.
Kupující je povinen uhradit pouze cenu za zboží, které si od společnosti prokazatelně objednal. Záleží tedy na tom, zda objednávka byla učiněna. Pokud by tomu tak nebylo, jednalo by se o plnění bez objednávky. V takovém případě dle § 1816 zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník, nemusí spotřebitel společnosti na své náklady nic vracet, ani jí o tom vyrozumět. Společnost by v případě sporu musela prokázat, že smlouva byla se spotřebitelem ohledně konkrétního produktu uzavřena a tento produkt byl ze strany společnosti opravdu zaslán.
Pokud však k objednávce došlo, je povinností kupujícího zboží převzít. Následně pak platí, že při koupi zboží na dálku má spotřebitel dle § 1829 zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník, do 14 dnů od převzetí zboží nárok na to, aby u prodávajícího uplatnil možnost odstoupit od smlouvy bez udání důvodů.
V případě potřeby další právní konzultace se spotřebitel může obrátit na naši poradnu na telefonní lince 299 149 009. Dále může spotřebitel využít možnost mimosoudního řešení spotřebitelských sporů při České obchodní inspekci. Více informací k uvedené službě lze nalézt na webové adrese www.adr.coi.cz.