Lidl Česká republika s.r.o.

#66391Chyba nebo klamavá reklama

4 dny 20 hodin

19.04.2023, před rokem

Ladislav Pecka

V letáku platném od 17.4.2023 na straně 12 máte těstoviny z tvrdé pšenice za akční cenu 19.90. Na obrázku jsou zobrazeny Linguine a Torti a s uvedením, že se jedná o různé druhy.
Při návštěvě prodejny v K. Varech Dolní Kamenná ( 19.4.2024 ) byly za akční cenu pouze špagety a Linguine.
Odpověď Zákaznického servisu :
Ceny akčního zboží je možné ověřit prostřednictvím zákaznického servisu naší společnosti, který je Vám k dispozici od pondělí do soboty mezi 8. a 18. hodinou.

Akční ceny těstovin z tvrdé pšenice

Proč bych si měl ověřovat ceny telefonátem?
Očekával bych alespoň omluvu.

20.4.2023 11:51, před rokem

Pokud bylo zboží uvedeno v letáku jako akční zboží a následně na prodejně bylo zboží účtováno za plnou cenu (bez akce), mohlo by se jednat o nekalou obchodní praktiku (klamavou reklamu) dle zákona o ochraně spotřebitele.

Dozor nad dodržováním zákona o ochraně spotřebitele vykonává Česká obchodní inspekce, na kterou se spotřebitel může obrátit s podnětem (https://www.coi.cz/podatelna/).

Domníváme se, že i přes řádné uvedení ceny u zboží na prodejně, měla společnost účtovat cenu z letáku.

20.4.2023 12:04, před rokem

Dobrý den, pane Pecko, je nám líto, že jste neměl možnost zakoupit jiné produkty. Akční sortiment se z pravidla chystá do regálu den před začátek akce. Bohužel zde na dTestu nedokážeme zjistit z jakého důvodu nebylo zboží k dispozici. Může se stát, že dané zboží není dodavatelem dodáno, ale v takovém případě by tato informace měla být uvedena v akčním letáku, nebo přímo v prodejně. Přejeme pěkný den tým Lidl v.o.s.

20.4.2023 12:21, před rokem

Ladislav Pecka

Dobrý den. Jak jsem psal.
Ostatní produkty z tvrdé pšenice byly nezlevněné a v regálu označené původní cenovkou ( tedy i v letáku zobrazené Torti ). Tedy byly na prodejně dostupné ( skladem ) k zakoupení, ale ne za akční cenu.
Jde tedy pouze o to, že v letáku jsou uvedené za akční cenu a na prodejně v akční ceně nejsou k zakoupení i když jsou skladem. Informace na prodejně žádná nebyla.
Zároveň mi váš zákaznický servis doporučuje ověření ceny telefonem. To má zákazník vždy z obchodu volat na ověření cen? Já to jistě dělat nebudu.

24.4.2023 14:40, před rokem

Dobrý den, pane Pecko, mrzí nás situace, která v prodejně nastala, avšak jak jsme již sdělili, my zde nedokážeme objektivně posoudit daný problém. Upozornění však do prodejny předáme. S pozdravem Lidl Česká republika, v.o.s

24.4.2023 14:45, před rokem