dobrý den - 20.4.23 jsem si objednal na "dáme jídlo" - KFC černý most - asi po cca 40 min. jsem volal zda na mne nezapomněli, bylo mi sděleno,že kurýr volal na nějáké tel.çíslo a že už vlastně odjel-tak jsem se teda zeptal jak se to bude řešit dál - odpověď byla velmi rychlá a stručná-pokud se objednávka vrátí, musí být z hygienických důvodu vyhozená-hm...tak jsem se ještě stačil zeptat jak to bude s penězi které jsem jim poslal předem na účet - taky rychlá odpověď peníze už prý nevrátí to se započetlo do nákladů. podotýkám, že se jednalo o nemalou částku - tak tohle je " dáme jídlo " je to smutný,že se ještě dějí takové věci...PG
vrátit peníze
Nebyl-li spotřebiteli doručen výrobek či služba, kterou si od společnosti objednal, a vyplývá-li z povahy závazku (či z informací uvedených při objednávce výrobku či služby), že na pozdním plnění nemůže mít spotřebitel zájem, zaniká závazek prodlením dlužníka. V takovém případě smlouva zanikne a společnost je povinna spotřebiteli vydat to, co od něj přijala.
Pokud tak společnost neučiní ani poté, co ji k tomu spotřebitel vyzval, má spotřebitel právo navíc žádat zákonný úrok z prodlení.