WE|DO CZ s.r.o.

#66891Nedoručené zboží

5 měsíců 13 dnů 5 hodin

10.05.2023, před rokem

Daniel Cahel

Z Holandska jsem očekával zásilku, která byla zaplacená. WEDO jako lokální doručovací společnost zboží nedodala. Následně jsem od Holandské pošty dostal kopii doručovacího lístku od WEDO se zfalšovaným podpisem, že bylo zboží dodáno. Já v té době byl v nemocnici, takže jsem nemohl převzít. WEDO následně uznalo, že zboží nedoručilo a začal kolotoč s Holandskem. Holandsko má potvrzení, že bylo doručeno a následná reklamace přes EURODIS (zadaná WEDO) je nezajímá. WEDO prý nemůže nic dalšího dělat. Takže píši Holandské poště, odesílateli (který mi pomáhá) a WEDO, jejichž manažerka pro EURODIS Lucie Tvrzová se snaží, ale výsledek žádný. Má nastavená pravidla, že musí počkat na reklamaci od Holandské pošty a pak mohou vyplácet. WEDO nechápe, že jejich řidič balík ztratil a následně zfalšoval můj podpis na doručence. Jedná se o evidentní problém lokálního doručovatele. Proto si myslím, že by WEDO nemělo čekat na Holanďany a vyplatil požadovanou částku z lokálního fondu.

Porcelán Rosenthal vydražený na Markplats.nl

Zaplatit částku, kterou jsem za předmět, převod a doručení zaplatil (cca 2.000,- Kč)

10.5.2023 15:07, před rokem

Pokud nebyla služba poskytnuta nebo nebyla poskytnuta ve sjednané kvalitě, je vhodné uplatnit reklamaci. Při uplatnění reklamace může spotřebitel žádat řádné poskytnutí služby, přiměřenou slevu, případně může od smlouvy odstoupit, pokud vadné plnění ze strany podnikatele bylo podstatným porušením smlouvy (pokud se dá předpokládat, že by spotřebitel smlouvu neuzavřel, věděl-li by o porušení smlouvy).

Pokud však smlouvu o přepravě uzavíral se společností prodávající, je za včasné doručení zboží odpovědný právě on, protože povinnost dodat zboží je dle českého práva splněna dojitím zboží do místa dodání, tj. standardně do bydliště spotřebitele. Prodávající je v takovém případě také oprávněn uplatnit reklamaci u svého smluvního partnera, pokud služba nebyla poskytnuta v souladu se smlouvou.

1.8.2023 13:54, před rokem

23.10.2023 14:44, před rokem