Alza.cz a.s.

#67244Výkup telefonu iPhone 13pro 256gb

3 měsíce 8 dnů 4 hodiny

23.05.2023, před rokem

Miroslav Makara

Prvotní naceneni v istyle (15500), druhé naceneni přes Alza.CZ 17000 plus když si koupíme nový telefon iPhone 14pro u nich tak zvýhodnění 2500 = dohromady (po odečtení nabíječky, kterou spple nedává) výsledná cena výkupu 19350,- technikem zjištěno ze na displaye je skrabanec (bezvýznamný máme kompletní fotodokumentaci) a naceneno na 15350 - nechtěl jsem to řešit tak jsem nabídnutou cenu odsouhlasil s tím, že zašlou formulář /smlouvu na upravenou částku výkupu. Po 24h dorazil e-mail, ze telefon byl vykoupen za částku 12850,- a tuto částku my zasílají na účet. Za mě jsou to regulérní zloději, výkup byl dokončit a údajně již s tím nelze nic dělat - požadoval jsem vracení mobilního telefonu.

Výkup mobilního telefonu iPhone 13pro 256gb

Vracení mobilního telefonu zpět.

25.5.2023 12:37, před rokem

Jestliže došlo k nabídce výkupu telefonu ve výši 15 350 Kč a spotřebitel tuto nabídku přijal, je smlouva uzavřena okamžikem, kdy přijetí nabídky dojde společnosti. Pokud by chtěla společnost cenu změnit, musela by spotřebitele o této skutečnosti informovat a jednalo by se o novou nabídku, která by opět podléhala souhlasu ze strany spotřebitele. Dle § 1740 odst. 1 Občanského zákoníku platí, že mlčení nebo nečinnost samy o sobě přijetím nejsou.

Spotřebitel tedy má právo na doplacení částky, která byla za výkup sjednána.

25.5.2023 17:30, před rokem

děkuji za Váš příspěvek.
Bohužel v textu Vaší zprávy neeviduji žádný referenční údaj, podle kterého bych si mohla daný případ dohledat. Mohla bych Vás v této souvislosti požádat o upřesnění čísla reklamace či objednávky, faktury nebo Váš e-mail? Následně pro Vás celou situaci blíže prověřím a budu Vás kontaktovat s informacemi ohledně dalšího postupu.
Předem děkuji za případnou spolupráci a přeji hezký zbytek dne, Kateřina, Alza.cz - Oddělení Péče o zákazníky

30.6.2023 23:56, před rokem

Žádáme spotřebitele o reakci, popřípadě o uzavření stížnosti. Neučiní-li tak, budeme nuceni stížnost uzavřít.

31.8.2023 23:55, před rokem

Spotřebitel již nevyužil možnosti na vývoj případu reagovat, stížnost jsme proto nuceni uzavřít.