Již po několikáté od začátku tohoto roku se potýkám se (nevím jak to slušně popsat) situací, kdy mě v prvním případě bylo dvakrát namarkováno pečivo, v druhém případě to byly opět dvakrát namarkované višňové pralinky a včera jsem nakoupil dušenou šunku po slevě za 18,67 a markována mě byla sedlácká kýta za 19,90 a další zboží byly špekáčky chilli po slevě za 74.90 a markováno mě bylo 99,90.
Když jsem si dodal odvahy a šel jsem v prvních dvou případech věc reklamovat, setkal jsem se s nebývalým arogantním chováním ze strany vedoucího pracovníka prodejny. Byl to pro mne opravdu nepříjemný zážitek. S ohledem na zřejmě "zavedené praktiky" na provozovně v Brně na Náměstí Svobody, zvažuji každou takovou situaci dát ke zveřejnění na sociálních sítích a příslušných vebových portálech, které se touto problematikou rádi zabývají (samozřejmě doložené fotodokumentací). Už proto aby se to více neopakovalo a "spokojení zákazníci" nechodili po nákupu ve vašich prodejnách chudší o své peníze.
Jestliže zboží na účtence neodpovídá zakoupenému zboží, je možné službu reklamovat. V tomto případě je nejlepší reklamovat ihned.
Vznikla-li na straně prodávajícího povinnost vrátit peníze, musí tak učinit stejnou formou, jakou bylo zboží zaplaceno. Jiným způsobem - např. voucherem apod. pouze po výslovném souhlasu spotřebitele.
Nabídka zboží, která je tvořena i cenou u něj uvedenou, je pro obchodníka závazná. Pokud jinou cenu uvádí a jinou účtuje, dopouští se klamavého jednání a je právem spotřebitele dožadovat se rozdílu v ceně zaplacené navíc.
Dobrý den, pane Oto, mrzí nás, že Vám bylo chybně namarkováno zboží a omlouváme se za chování personálu.Personál prodejny proškolíme tak, aby se situace již v budoucnosti neopakovala. Našim cílem je, abyste se při každém nákupu v prodejnách Lidl cítili příjemně. S pozdravem Lidl Česká republika, v.o.s .S pozdravem Lidl Česká republika, v.o.s
Spotřebitel již nevyužil možnosti na vývoj případu reagovat. Vzhledem k příslibu společnosti ohledně prověření podnětu stížnost uzavíráme s dosažením dohody.