Salbio data tech. s.r.o.

#6765Neoprávněné pokutování za neexistující škrábance na mobilu.

15.05.2015, před 10 lety

Eva Souhradová

Mobil byl objednán pro mou 85 letrou maminku, bohužel tento typ jí však nevyhovoval (příliš malé písmo). Hned druhý den jsme mobil vrátily, následně byl zaslán dobropis pro potvrzení, byla v něm uvedena pokuta za údajné škrábance, které jsme my neudělaly.
Na firmu Salbio data tech jsme (bohužel po potvrzení dobropisu - maminka si pokuty nevšimla, neboť se s něčím podobným dosud nesetkala) zaslaly E-mail s informací o jejich nesolidním jednání.

Nokia 130 ds white cz, výr. č. 357152061148365

vrátit pokutu

19.5.2015 16:21, před 10 lety

Pokud spotřebitel odstoupí od smlouvy uzavřené na dálku, vrátí mu prodávající bez zbytečného odkladu, nejpozději do čtrnácti dnů od odstoupení od smlouvy, všechny peněžní prostředky. Pokud tak neučiní, ocitá se v prodlení a je možné požadovat i úroky z prodlení ve výši dle nařízení vlády č. 351/2013 Sb. Podnikatel není povinen vrátit přijaté peněžní prostředky spotřebiteli dříve, než mu spotřebitel zboží předá nebo prokáže, že zboží podnikateli odeslal.

Ustanovení § 1833 občanského zákoníku stanoví, že spotřebitel odpovídá podnikateli pouze za snížení hodnoty zboží, které vzniklo v důsledku nakládání s tímto zbožím jinak, než je nutné s ním nakládat s ohledem na jeho povahu a vlastnosti. To neplatí, pokud podnikatel nesdělil spotřebiteli informace podle ustanovení § 1820 odst. 1 písm. f) občanského zákoníku (pokud lze využít práva na odstoupení od smlouvy, podmínky, lhůtu a postupy pro uplatnění tohoto práva, jakož i formulář pro odstoupení od smlouvy, jehož náležitosti stanoví prováděcí právní předpis). Spotřebitel má právo zboží z obalu vyndat a ověřit si jeho vlastnosti. Snížení hodnoty zboží prokazuje prodávající.

8.9.2015 10:47, před 9 lety

Společnost nereagovala na naši výzvu k řešení stížnosti. Vzhledem k tomu, že je námi nabízené mimosoudní řešení sporů založeno na principu dobrovolnosti, bude stížnost pro nereakci subjektu uzavřena.
Případné spory mohou být tedy řešeny pouze v soudním řízení, nikoliv prostřednictvím služby VašeStížnosti.cz, která je založena na principu dobrovolnosti. V případě potřeby další konzultace se neváhejte obrátit na naší spotřebitelskou poradnu na telefonním čísle 299 149 009.