Vesta Active s.r.o.

#67745Neočekávané celní řízení

12.06.2023, před rokem

Petra Cafourková

bohužel jsem si pozdě přečetla recenze, moje chyba. E-shop vypadá sympaticky, tváří se naprosto "Česky". Až když zboží nešlo víc než týden, tak jsem začala pátrat a zjistila že není všechno zlato co se třpytí a zboží půjde z Číny. Což by mi až tak nevadilo, kdyby mi nechodily e-maily k celnímu řízení, do kterých nevím co vyplnit. Objednávala jsem 4 věci a nevím ve kterém balíku jde co. Kdybych chtěla takovéhle věci řešit, objednávám z Číny rovnou. Slibovali brzké dodání a bůhví jestli zboží vůbec dorazí, o poplatcích za celní řízení nemluvě. Doufám, že alespoň všechno zboží dorazí a příště se tomuhle e-shopu obloukem vyhnu. Cafourková

Vím, že řešení bylo lépe číst obchodní podmínky a nevím jestli je možné e-shop donutit, aby zdůraznil, že zboží půjde z Číny a bude potřeba řešit celní řízení

15.6.2023 13:27, před rokem

Předně uvádíme, že Česká obchodní inspekce na webových stránkách www.coi.cz/rizikove před těmito stránkami spotřebitele varuje.

Veškeré zboží, které vstupuje na území Evropské Unie, podléhá celnímu řízení. Webový formulář www.postaonline.cz/celni-rizeni slouží k elektronickému předání dat o vašich příchozích zásilkách ze zemí mimo Evropskou unii, u kterých má dojít k celnímu řízení. Formulář může spotřebitel vyplnit ještě před příchodem zásilky do ČR, jestliže tak neučiní, vyzve jej Česká pošta prostřednictvím e-mailu, SMS zprávou nebo dopisu k vyplnění formuláře jakmile ze zahraničí Česká pošta obdrží data k zásilce. Je-li hodnota zásilky do 150 EUR, je osvobozena od cla, a klient/adresát zaplatí pouze vyměřené DPH společně s poplatkem za služby České pošty. Zásilky jsou v tomto případě zpracovány v takzvaném zvláštním celním režimu.

Více informací ohledně celního řízení nalezne spotřebitel zde: https://www.ceskaposta.cz/sluzby/celni-rizeni/faq-caste-otazky-k-celnimu-rizeni.

Společnost by však měla na e-shopu spotřebitele informovat o možném celním řízení a dalších poplatcích spojených s doručením zboží, jestliže neměla být skutečnost, že zboží nejspíše bude dodáváno z Číny zřejmá z podoby e-shopu. V opačném případě by cena měla být konečná včetně všech daní a poplatků.

31.7.2023 14:23, před rokem

Vážená paní Cafourková, dobrý den,

velice se omlouváme za vzniklou situaci. Rádi by jsme Vám co nejrychleji pomohli, ale k tomu budeme potřebovat číslo dané objednávky.

Určitě Vám mile rádi pomůžeme a celou situaci vyřešíme rychle.

Ještě jednou se Vám velice omlouváme.

28.9.2023 18:36, před rokem

1.11.2023 10:17, před rokem