U uvedené společnosti,ani jiné zahraniční jsem si žádné zboží,ani služby neobjednal.Přesto mi prostřednictvím platební karty opětovně strhli částku 19,99 USD z účtu.
Vrácení platby
Společnost Wing Press Promotions Inc uvádí na svých webových stránkách (mfwdth.com), že v případě stržení částky spotřebiteli je možné, že si zakoupil členství nebo předplatné na jedné z jejich platebních stránek. Při zakoupení členství by však mělo dorazit spotřebiteli potvrzení o koupi e-mailem, jestliže takové potvrzení nedorazilo a spotřebitel si žádné členství či předplatné nezakoupil, mohlo by se jednat o bezdůvodné obohacení (ve smyslu § 2991 a násl. občanského zákoníku). Kdo se bezdůvodně obohatil, je povinen získaný majetkový prospěch vrátit ochuzenému bezprostředně po výzvě. Pokud tak neučiní, ocitá se v prodlení a ochuzený má možnost navíc požadovat zákonný úrok z prodlení.
Doporučujeme spotřebiteli možnou smlouvu preventivně vypovědět společně s žádostí o odstranění osobních údajů o spotřebiteli. Výpověď či odstoupení od smlouvy neznamená uznání existence závazku. Existenci závazku je tak možné i nadále rozporovat.
Společnost je možné kontaktovat:
- na e-mail: cs@mfwdth.com;
- na adrese: 18723 Via Princessa Unit 16 Santa Clarita CA, 91387, USA.
Pokud by se spotřebitel domníval, že podnikatel osobní údaje neodstranil nebo ho o odstranění údajů nevyrozumí, může podat stížnost k prošetření Úřadu pro ochranu osobních údajů. Kontakty na podatelnu ÚOOÚ jsou dostupné zde: https://www.uoou.cz/podatelna%2Duradu/os-1006.
Vzhledem k tomu, že se jedná o zahraniční podnikatelský subjekt (zahraniční subjekt se sídlem v USA), nemůže se spotřebitel obrátit na Českou obchodní inspekci ani Evropské spotřebitelské centrum. V případě, že se spor nepodaří vyřešit smírnou cestou bude se spotřebitel moci obrátit na dozorový orgán v zemi sídla společnosti.
Dozorovým orgánem je tedy Federal Trade Commission (https://www.ftc.gov/), přičemž podnět lze podat skrze formulář dostupný z tohoto linku - https://reportfraud.ftc.gov/.