Lidl Česká republika s.r.o.

#68012Letáky Lidl

4 měsíce 3 dny 5 hodin

22.06.2023, před rokem

Tamara Sekerová

Ve Slaném v Jiráskově ulici máme na schránce 2 upozornění, že nechceme vhazovat reklamu. Letáky Lidl a Penny dostáváme dál. Kdyby tam byl leták jeden, ani bychom to zde asi neřešili. Jsou tam ale najednou v počtu od 3 výše (nejvíce Penny 11x, Lidl 7x), takže už se do schránky nevejde ani pošta. Jednou se nám podařilo roznášející osobu upozornit osobně, ale po 2 týdnech se situace začala opakovat.

ukončení vhazování reklamy do takto označené schránky

23.6.2023 11:16, před rokem

Šíření nevyžádané reklamy v listinné podobě, které adresáta obtěžuje, je zakázáno. Za reklamu, která obtěžuje, se považuje reklama směřující ke konkrétnímu adresátovi za podmínky, že adresát dal předem jasně a srozumitelně najevo, že si nepřeje, aby vůči němu byla nevyžádaná reklama šířena.

Pokud společnost nerespektuje zákaz šíření nevyžádané reklamy, bylo by vhodné jednání obchodníka nechat posoudit krajským živnostenským úřadem, který je v tomto případě kompetentní vyhodnotit, zda byl porušen zákon o regulaci reklamy.

24.6.2023 07:55, před rokem

Dobrý den, děkujeme za upozornění. Mrzí nás, že ve Vaší lokalitě není respektován zákaz vhazování reklamních prospektů a letáky jsou doručovány v této podobě. Roznos pro nás zajišťuje distribuční společnost. Abychom mohli sjednat nápravu, prosíme o zaslání Vašeho upozornění a Vaší celé adresy na e-mail hotline@lidl.cz. Děkujeme. Za vzniklou situaci se Vám omlouváme. Uděláme maximum pro to, aby Vám reklamní letáky již nebyly doručovány. Hezký den tým Lidl

8.9.2023 12:08, před rokem

8.9.2023 14:00, před rokem

Tamara Sekerová

Dobrý den, situace s letáky pokračuje snad v ještě horší podobě. Lidlu jsem požadované údaje zaslala a když se po měsíci nic nelepšilo, ještě jsem urgovala. Schránka úplně plná letáků naposledy dnes (4x Penny, 3x Rossmann,4x Jysk, 6x AAA auto, 5x pro-doma). Žádala jsem tedy Lidl, aby mi dal alespoň kontakt na distribuční společnost, ale ani to se nestalo. Mohli byste nám ještě nějak pomoci? Děkuji.

8.9.2023 15:05, před rokem

Dobrý den, paní Sekerová. Děkujeme za Vaši zprávu. Doporučíme Vám, abyste kontaktovala naši zákaznickou linku na e-mail hotline@lidl.cz. My zde na dTestu nemáme možnost informace ověřit. Děkujeme za pochopení a přejeme krásný den. S pozdravem Lidl v.o.s

25.10.2023 15:16, před rokem

Děkujeme stranám za poskytnutá vyjádření.

25.10.2023 23:34, před rokem

Tamara Sekerová

Komentář: V posledních týdnech letáky přestaly být doručovány, musela jsem žádost o ukončení psát ale opakovaně a i jiným firmám, jejichž letáky byly dodávány.