Při návštěvě výše uvedené prodejny 15 minut před zavírací dobou dne 3.7.2023 byla ocelová roleta k vozíkům spuštěna do nebezpečné výše, že při vytahování nákupního vozíku jsem se musel sklonit. při jeho vracení jsem se sklonil nedostatečně a o spodní lištu si rozsekl pokožku na temeni hlavy. Při nárazu jsem necítil, že mi teče krev, to jsem pocítil až na cestě domů, jinak bych ztropil skandál už v prodejně. Doma jsem ránu vyfotil a foto mám k dispozici.
Mám za to, že podobné manýry jsou odrazem primitivní úrovně politiky chování k zákazníkům a zejména krokem k ohrožení bezpečnosti a zdraví zákazníků. Rovněž tak nevěřím, že by pod značkou BILLA byly takovéto praktiky tolerovány.
To už nemluvím o tom, že u samoobslužních pokladen byl euforický mladík, který si nevšímal zákazníků a přes upozornění zablokované pokladny, ale s dalším pracovníkem hlasitě řešil délku své služby a program po ní.
Přiveďte prosím úroveň prodejny BILLA Koněvova odpovídající noblese značky BILLA.
vést management prodejny k péči o úroveň prodejny a chování zaměstnanců
V tomto případě by mělo být možné domáhat se případné náhrady újmy u provozovatele obchodu.
Podle § 2956 platí, že vznikne-li škůdci povinnost odčinit člověku újmu na jeho přirozeném právu chráněném ustanoveními první části tohoto zákona, nahradí škodu i nemajetkovou újmu, kterou tím způsobil; jako nemajetkovou újmu odčiní i způsobené duševní útrapy.
Aby došlo k náhradě újmy na zdraví, bude muset spotřebitel prokázat mimo jiné i to, že k újmě došlo v prostorách patřících podnikateli.
Vážený zákazníku,
děkujeme za Váš podnět. Dovolujeme si Vám sdělit, že všechny stžínosti zákazníků společnosti BILLA, spol. s r.o. zpracovává Infolinka, na kterou se můžete kdykoliv s důvěrou obrátit prostřednictvím e-mailu info@billa.cz nebo ve všedních dnech v čase 8:00 - 18:00 na telefonním čísle 800 153 976.
S pozdravem,
BILLA, spol. s r.o