Dobrý den ,dnes jsem zrušil aplikaci Lidl ,protože už poněkolikáté při kontrole,účtenky na mobilu kterou jsem kontroloval až doma jsem zjistil že mi bylo naúčtováno více zboží a také jiné zboží samozřejmě za vyšší cenu , aplikace nestojí za nic měli by jste vymyslet něco přehlednějšího a lépe proškolit personál.Jak píšu stalo se to už poněkolikáté.
Řešení musíte vymyslet Vy.
Spotřebitelům vždy doporučujeme, aby si účtenky kontrolovali co nejdříve po zaplacení, nejlépe ihned.
Prodávající je povinen dle § 12 zákona o ochraně spotřebitele informovat v souladu s cenovými předpisy a přímo použitelným předpisem Evropských společenství spotřebitele o ceně prodávaných výrobků nebo poskytovaných služeb zřetelným označením výrobku cenou nebo informaci o ceně výrobků či služeb jinak vhodně zpřístupnit. Informace o ceně nesmí zejména vzbuzovat zdání, že cena je nižší, než jaká je ve skutečnosti.
Nabídka zboží, která je tvořena i cenou u něj uvedenou, je pro obchodníka závazná. Pokud jinou cenu uvádí a jinou účtuje, dopouští se klamavého jednání a je právem spotřebitele dožadovat se rozdílu v ceně zaplacené navíc.
Spotřebitel má v případě prokázaného zjištění nesprávného vyúčtování zboží (i při účtování více kusů zboží než bylo zakoupeno) na pokladně nárok na vrácení bezdůvodného obohacení ze strany podnikatele.
Dozor v oblasti správného účtování nákupu provádí Česká obchodní inspekce. V případě opakovaného nesprávného účtování zboží by mohl spotřebitel zvážit podání podnětu správnímu orgánu, který může za zjištěný přestupek uložit podnikateli pokutu.
Dobrý dne, pane Spálovský, mrzí nás, pokud Vám byla cena chybně namarkována. Doporučujeme Vám opětovně se do prodejny dostavit a situaci dořešit s vedoucím, rozdílná hodnota Vám bude vrácena. S pozdravem Lidl Česká republika, v.o.s
Spotřebitel již nevyužil možnosti na vývoj případu reagovat. Vzhledem k výše uvedenému (k příslibu společnosti ohledně navrácení rozdílné hodnoty na prodejně) stížnost uzavíráme s dosažením dohody.