Dobrý den, následkem vynucené instalace nové verze O2TV (pro set-top box)si nemohu prakticky nikdy přehrávat programy O2TV z Programu. Zařízení zobrazuje chybovou hlášku Chyba přehrávače......
Nedostávám tak další měsíc konkrétní službu, která je předmětem uzavřené smlouvy.
Problém trvá od počátku vyžádané přeinstalace. Nic se v čase nezměnilo a i přesto že jsem informován o vyúčtování nejsem informován o této systémové chybě.
Věřím, že se nejedná o nekalou obchodní praktiku s cílem "donutit si zakoupit nový set top box nebo TV".
Osobně to vnímám podobně jako (podivnost) s Premier League.
Společnost nezaplatila práva na PL , ale zákaznická koncová cena za sportovní kanály zůstala stejná. Přesto, že PL byla vaším reklamním tahákem. Ano mám možnost odejít mám-li pocit nekalé obchodní praktiky.
O2TV stříbrná
Žádám satisfakci a zjednání nápravy nikoli formou omluvy.
Jestliže si spotřebitel objednal službu v určité kvalitě, musí mu být dle smlouvy v ujednané kvalitě taktéž poskytována.
Pokud je služba poskytována vadně, je možné ji reklamovat. Na stránkách O2 je uvedeno, že pokud porucha představuje vadu služby z důvodu na straně podnikatele, je třeba ji nahlásit nebo ji společnost musí sama objevit, aby se jí zabývala.
Jestliže bude spotřebitel kromě odstranění vady služby požadovat i přiměřené snížení ceny z důvodu, že službu mohl využít jen částečně nebo vůbec, může reklamovat přímo vyúčtování za období, ve kterém se vada vyskytla, pokud už jej obdržel.
Pokud uplatňuje spotřebitel snížení ceny služby za období, za které vyúčtování dosud neobdržel, může reklamovat službu a požadovat přiměřenou slevu z ceny v budoucím vyúčtování.
Reklamaci může spotřebitel podat:
Přes O2 Chat – každý den od 8:00 do 19:00.
Osobně – v kterékoli O2 Prodejně.
Telefonicky – bezplatná linka 800 02 02 02.
Písemně – dopis s reklamací na adresu O2 Czech Republic a.s., Reklamační oddělení, Za Brumlovkou 266/2, 140 22 Praha 4 - Michle.
Reklamaci vyúčtování je potřeba podat do 2 měsíců ode dne doručení vyúčtování a reklamaci služby do 2 měsíců ode dne jejího vadného poskytnutí. Při pozdějším podání reklamace nebude reklamace uznána. Na vyřízení reklamace má podnikatel kalendářní měsíc.
Stížnost nyní přeřazujeme na společnost, aby se k ní mohla vyjádřit.
Nepodaří-li se spor vyřešit smírnou cestou, má spotřebitel možnost obrátit se na mimosoudní řešení spotřebitelských sporů při Českém telekomunikačním úřadu. Tato služba je zpoplatněná 200 Kč (pokud se spor týká peněžitého plnění, je poplatek 4 % z této částky, avšak nejméně 200 Kč). Více informací může spotřebitel nalézt zde: https://www.ctu.cz/resene-spory-ctu. Kontakty na Český telekomunikační úřad je možné nalézt zde: https://www.ctu.cz/kontakt.
Dobrý den, mrzí mne, že jste měl důvod k sepsání této stížnosti. Řešíte-li však technické potíže, je nutné to primárně řešit přímo s technických oddělením O2, abychom mohli situaci prověřit a také řešit. Abychom situaci mohli detailně prověřit, potřebujeme od vás podrobnější informace o službě jako takové, využívaném zařízení, způsobu zapojení apod. Budu ráda, když nám podrobnosti zašlete přímo na email info@o2guru.cz, kde to s vámi probereme a případně předáme k řešení technikům nebo se domluvíme na jiném řešení. Na řešení potíží s novou O2 TV pracujeme s maximálním úsilím, aby služba byla plně funkční co nejdříve to bude možné.
Pro sledování O2 TV můžete využít různá zařízení, jejich příklad najdete zde: https://www.o2.cz/podpora/o2-tv/zapojeni-a-instalace. Máte-li některé z podporovaných zařízení, není nutné si pořizovat set-top-box od O2.
Co se týče sportovní náplně, tak vysílací práva jsou vždy vyjednána na určité období, kdy dopředu nemůžeme zaručit, že se podaří nějaká práva do budoucna vyjednat. Snažíme se mít co nejaktraktivnější obsah, ale jsou situace, kdy není možné dohodnout vzájemnou spolupráci pro další období. Každý zákazník má následně možnost se rozhodnou, jestli nabídku využije či nikoli. Věříme, že i do budoucna vám budeme mít co nabídnout v O2 TV.
Ing. Dominika Niedobová, Guru pro Social Media O2
Dobrý den, děkuji dTestu za to, že stojíte na straně zákazníků.
Samozřejmě, že od odpovědi z 2.08.2023 se nic nezměnilo. Děje se to co jsem predikoval výše ve své stížnosti. Aktualizace zásadním způsobem zlikvidovala dosavadní komfort sledování O2TV. To trvá stále.
Lepší komfort sledování mi reklamuje O2 tím, že si mám koupit nový settopbox(za nedlouho končí splatnost existujícího settopboxu) - viz. nabídka úvodní obrazovky v Moje O2.
Vyjádření Ing. Dominiky Niedobové považuji za účelové a klamavé. Provozovatel mi nechce umožnit přeinstalaci na původní verzi a vždy vyžaduje instalaci nové II verze O2TV. Přihlásí li se však na stejném zařízení jiný uživatel tuto instalaci na novou verzi O2tv to nevyžaduje. Mne se to jeví jako nekalá obchodní praktika. Ve svém boji proti "loupivému dodavateli" se budu bránit a pevně věřím, že až oligarchové z PPF prodají O2 (jako v SR) UAE vše se obrátí k lepšímu.
Opakovaně proto Vaším prostřednictvím, žádám dodavatele služby O2TV stříbrná aby vrátil vše do původního stavu před aktualizací neb je evidentní, že není pro všechny a je zřejmě řízena obchodní nikoli především technickou inovací. "Musím" si koupit nový settopbox abych mohl dostávat stejnou kvalitu služby jako před vynucenou aktualizací.
S díky a pozdravem
Jaroslav Dvořák
p.s. Že O2Tv používá klamavé praktiky sdílím z vlastní zkušenosti s dodavatelem - současný settopbox nedodává na výstupu digitální kvalitu zvuku máte li zároveň zapojen kabel HDMI (obraz) a optický kabel (zvuk). Tedy využíváte zařízení naplno.
Ale tento "zásadní" technický nedostatek- renonc dodavatel (O2) nikde neuváděl a neuvádí - neupozorňuje -
Mohu se mýlit ale neřekl bych.
Děkujeme stranám za poskytnutá vyjádření.
I nadále stojíme za naším původním vyjádřením. Co se týká posouzení nekalé obchodní praktiky, nejsme příslušní k takovému kroku. Svým stanoviskem by však mohla tuto problematiku přiblížit Česká obchodní inspekce, případně poté soudy, které by o věci mohly pravomocně rozhodnout.
Stížnost nyní přeřazujeme na společnost, aby na vyjádření spotřebitele mohla reagovat.
Dobrý den pane Dvořáku, děkuji za doplnění informací do neveřejné sekce. Vždy musíme vyčkat, až nás dTest informuje, že jste údaje doplnil nebo jste požadavek znovu komentoval.
V předchozí odpovědi jsem vás požádala o doplnění informací ohledně využívaného zařízení a způsobu zapojení. Prosím tak o informaci, jaký konkrétní set-top-box používáte a máte jej zapojen k internetu přes WiFi nebo kabelem? Máte-li set-top-box od O2 s označením SML (na štítku) nebo O2 TV Box od O2, pak aktuálně neprovádíme výměnu ani vás k výměně nenutíme, obě zařízení jsou plně podporována a kompatibilní s novou O2 TV.
Převod na původní platformu vám aktuálně nemůžeme zajistit, jelikož se postupně ukončuje. Ještě nejsou převedeni všichni zákazníci, proto může dojít k tomu, že jiný uživatel s jinými údaji může být ještě na původní platformě. S konkrétními potíží s funkčností se také můžete obrátit přímo na email info@o2guru.cz a rádi to s vámi budeme dále řešit.
Dobrý den paní Ing. Dominiko Niedobová,
chápejte, že není prakticky dne, abych opakovaně a často nemusel uprostřed sledovaného programu řešit "modrou obrazovku s chybovou hláškou".
Krom "běžných" odpovědí, které od Vás dostávám se nic nezměnilo a nezmění. Zřejmě s tím nehodláte nic dělat a nic jste v této věci vlastně fakticky neudělali.
Nikdo nevolal, nikdo nenabídl výměnu-kontrolu settopboxu..... Nebo Vy jste mne požádala o číslo smlouvy - O2 ID ? o Kontakt ? Nabídla řešení ?
Ano řešení je právní zástupce, protože mne váš přístup uráží.
Neměl jsem jinou možnost než provést vynucenou přeinstalaci na novou verzi (nebylo možné jinak sledovat TV) a od té chvíle nedostávám kvalitu služby jako před tím. To je skutečnost, která se děje a se kterou vy nic neděláte.
Platbu za službu však požadujete včas a bez odkladů.
Neférový vztah.
Žádám Vás proto o zaslání technického protokolu - set top box takové údaje nepochybně poskytuje protože se jedná o datový přenos a set top box obsahuje a je "řízen" operačním systém Android (společnosti nejde primárně o lepší kvalitu nabízené služby - ta se odvíjí od velikosti přenášených dat - ale o sběr dat CRM) - tkzv. "chybového protokolu".
Také jsem od Vás nedostal uspokojivou odpověď proč současný settopbox neumožňuje digitální výstup audio optického kabelu současně se zapojením HDMI (upozorňuji vás , že to je přiznaná chyba technického oddělení O2 respektive přímo výrobcem- dodavatelem ), přestože ve smlouvě je opak.
Pořizoval jsem si službu právě proto, že jste nabízeli "digitální audio", ale to bych pak nemohl sledovat TV v HD kvalitě. To je technická chyba? nedostatek výrobku (celé řady).
Pro mne faktický příklad toho, že prodáváte něco co nemůžete zajistit.
Nyní mi však s došla trpělivost a budu žádat své peníze zpět.
O2_ID: jdp@centrum.cz
připojení - síťovým kabelem z modemu - routeru - O2. Internetové připojení LTE (pod obchodním označením O2 5G)
S pozdravem Jaroslav Dvořák
Děkujeme stranám za poskytnutá vyjádření.
Stojíme za naším původním stanoviskem - jestliže služba není dodávaná ve sjednané kvalitě, je možné ji reklamovat. Pokud tato vada nejde opravit, může spotřebitel od smlouvy odstoupit a žádat své peníze zpět.
Stížnost nyní přeřazujeme na společnost, aby mohla na dotazy spotřebitele a vývoj stížnosti reagovat.
Vážený pane Dvořáku, děkuji za doplnění informací o způsobu zapojení.
Ve svých odpovědích jsem vás požádala o doplňující informace, např. způsob zapojení apod., které jste však uvedl až v poslední své odpovědi. Na údaje ke službě jsem se vás ptala hned na začátku naší společné komunikace. Měla jsem tak zájem vaši situaci řešit, ale bez podrobných údajů to nebylo možné.
Nyní jsem váš požadavek předala na technické oddělení pod číslem 33695396, s řešením vás budeme kontaktovat.
Zároveň jsem váš požadavek předala na reklamační oddělení pod číslem O4GVAEQ7, s řešením vás budou kolegové kontaktovat v zákonné lhůtě 1 měsíce.