Vážení zaměstnanci Čedoku,
Vaše cestovní kancelář byla vždy pro mě i celou moji rodinu sázka na jistotu. Na dovolenou s Vámi jsem vyjela již několikrát a vždy jsem byla spokojena. Ovšem to, ce jsem zažila letos na dovolodé v albánském Dürres, bylo pro mě i moji přítelkyni, se kterou jsem cestovala, opravdu něco neskutečného. Něco podobného bych si nepředstavila ani v nejhorším snu. Nevím, čí to je vina, zřejmě CK Čedoku, který neví, do jaké destinace a hlavně do jakých hotelů své klienty posílá, nezkontroluje si, za co od lidí inkasuje poměrně velké peníze, které vůbec neodpovídají službám, které jsou poskytovány. Abych to vzala popořádku. 4**** hotel: pokoj asi 12 m čtverečných. Balkón s výhledem na staveniště a dálnici, která vedla 50 m za hotelem. Denně kravál od sbíječek, které jely celý den. Na pokoji žádné skleničky, prý máme pít z plastových kelímků, na pokji sice lednička, ale voda žádná, na celém hotelu nebyly k mání lahvičky s vodou, musely jsme si nejdříve vodu koupit v marketu, abychom získaly lahvičky a mohly si vodu potom natočit z barelu, který byl umístěn v restauraci. V pokoji nebylo dost ramínek na šaty, ale ani místo, kam umístit věci, nebyl ani sejf ( domluva v recepci žádná ). O dva ruřníky jsme si musely říci. Služba All inclusive v plážovém baru velmi podivná ( kávu nebo drink chtěli zaplatit ). Klimatizace se nedala regulovat, buď mrazila nebo musela zůstat vypnutá. Ke snidani a svačině celý pobyt jeden sýr a jeden salám, žádný výběr. Hlavní jídlo k obědu a k večeři neustále stejné, bez možnosti jakéhokoliv výběru. Všechno neuvěřitelně mastné. A to nejlepší na konec. Veškerou obsluhu v celém hotelu vykonávaly asi tak patnáctiletí chlapci. Podle jejich šikovnosti to zřejmě ani nebyli studenti hotelové školy, protože vůbec neměli ponětí, jak se jako číšníci chovat. Samozřejmě bez odborného dohledu. Pokud něco došlo, třeba pečivo, nikoho to nezajímalo a pokud si sami hosté o něj neřekli, stáli a koukali, jako by se jich to netýkalo. Nejhorší bylo, že na celém hotelu bylo tak málo skla, že jsme byli nuceni v 4**** hotelu pít víno z plastových kelímků. Na hotelu nebyly žádné hrnečky na čaj, podšálky, kávové lžičky se též nevedly. Čaj jsme si míchaly polévkovou lžící. k tomu když přičtu neochotný a nepříjemný perzonál, který se ani jednou neusmál, mohu konstatovat, že za 23 000,- Kč za jednoho, jsme si opravdu moc neužily.
Předpokládám, že dostanu aspoň nějaké vysvětlení z Vaší strany, jak může vůbec k takovéto situaci dojít, za co jsme ty peníze platily. Jsem na rozpacích, jestli ještě s Vaší CK někam pojedu.
Hotel se jmenova l velmi exluzivně Hotel Adria Palace 4****
Příští rok popřemýšlím, které cestovní kanceláři svěřím své našetřené peníze.
S pozdravem Jana Urbanová
Číslo smlouvy zájezdu 10446551, objednáváno paní Helenou Jirouškovou.
Omluva ze strany cestovní kanceláře a sleva na příští zájezd.
Neměl-li zájezd vlastnosti, o nichž pořadatel spotřebitele ujistil nebo které spotřebitel vzhledem k nabídce a zvyklostem důvodně očekával, měl by pořadatel zajistit nápravu, pokud byla možná a pokud by si nevyžádala neúměrné náklady. Nezjednal-li pořadatel nápravu ani v přiměřené lhůtě, kterou mu spotřebitel určil, může si spotřebitel zjednat nápravu sám a pořadatel mu nahradí účelně vynaložené náklady.
Měl-li zájezd vady, vytkl-li je spotřebitel bez zbytečného odkladu a určil-li k tomu přiměřenou lhůtu k odstranění vady, má spotřebitel dle § 2540 občanského zákoníku právo na slevu z ceny ve výši přiměřené rozsahu a trvání vad. Existenci vad je nutné doložit (např. foto nebo video záznam). Nevytkl-li spotřebitel vady zájezdu bez zbytečného odkladu vlastním zaviněním, právo na slevu mu vůbec nevznikne, proto doporučujeme jednat vždy co nejdříve.
Pro výpočet výše nároku je možné využít tzv. Frankfurtskou tabulku slev. Tabulka není právně závazná, jedná se spíše o pomocné vodítko. Zde je k dispozici ke stažení Frankfurtská tabulka slev: http://www.evropskyspotrebitel.cz/files/frankfurtska-tabulka.pdf. Více informací ohledně problematiky zájezdů je možné také vyhledat na adrese www.dtest.cz/clanek-5233/na-co-nezapomenout-pri-reklamaci-zajezdu nebo na webové adrese www.dtest.cz/clanek-3723/jak-spravne-reklamovat-vady-zajezdu.
Uzná-li podnikatel reklamaci jako opodstatněnou je povinen vrátit spotřebiteli přiměřenou část kupní ceny zájezdu. Podnikatel by měl bez dalšího vrátit stanovenou část kupní ceny v penězích. Podnikatel může vystavit spotřebiteli poukaz na další služby pouze v případě, kdy s vystavením poukazu spotřebitel výslovně souhlasí. Není možné spotřebiteli vnutiti poukaz proti jeho vůli.