Aliexpress

03.08.2023, před rokem

Lenka LP Tipplová

Dobrý den.30.7 jsem platila zboží přes Aliexpress česky
600.90 Kč.Penize si odečetli ale v Ali nemám ani objednané zboží
.zda je připravené..je na cestě..atd..druhý den jsem. Objednávala jiné zboží a to probíhá zatím v poradnu.Ale první platba mi byla odečtena neoprávněně.Psala jsem Ali ale neodpovídají
Děkuji Tipplová

Jedná se o 4plysaky z pohádek..dva že lví hlídky Ono a Lion,a z pohádkyezi zivly- postavička vodouch a jiskra.

Poslání zboží co vrácení celé částky peněz.

7.8.2023 07:36, před rokem

Kupující je povinen uhradit pouze cenu za zboží, které si od společnosti prokazatelně objednal. Zadržuje-li podnikatel peněžní prostředky spotřebitele bez právního důvodu, jedná se o bezdůvodné obohacení (ve smyslu § 2991 a násl. občanského zákoníku). Kdo se bezdůvodně obohatil, je povinen získaný majetkový prospěch vrátit ochuzenému bezprostředně po výzvě. Pokud tak neučiní, ocitá se v prodlení a ochuzený má možnost navíc požadovat zákonný úrok z prodlení.

Vzhledem k tomu, že se jedná o zahraniční podnikatelský subjekt (zahraniční subjekt se sídlem v Číně), nemůže se spotřebitel obrátit na Českou obchodní inspekci ani Evropské spotřebitelské centrum. V případě, že se spor nepodaří vyřešit smírnou cestou bude se spotřebitel moci obrátit na dozorový orgán v zemi sídla společnosti.

26.10.2023 15:00, před rokem

24.1.2024 09:56, před 12 měsíci