Problém s doručením do boxu. 3 zásilky za 2 měsíce = pokaždé problém s doručením do boxu.
Nelze doručit do jiného boxu, pouze do kamenné prodejny.
Přístup : máte smůlu, pokud chcete doručit, tak jedině tam, kam vám řekne Zásilkovna :-(.
Ze tří zásilek 3x stejný problém i když jsem pokaždé vybrala jiný box na jiném místě v lokalitě.
Zásilka byla převzata v pondělí. Od úterý 5:49 se přijímá na depu ve Štěrboholích.
Středa - oznámení mailem, že bude uloženo v kamenné prodejně = první hovor s infolinkou o změně boxu - přislíbení změny, v aplikaci změněno na doručení do boxu.
Ve čtvrtek ráno - v aplikaci opět kamenná prodejna = druhý hovor s infolinkou. Ve chvíli, kdy jsem nabídla, že si nechám doručit zásilku v podstatě kamkoliv než na určené místo Zásilkovnou ( neb Zásilkovnou určené místo má v pátek, sobotu a neděli zavřeno a ve čtvrtek oni nezvládnou na nimi určené místo doručit), abych zásilku měla co nejdříve, mi bylo oznámeno, že pokud změní na jiné místo, tak ji dostanu stejně nejdříve v pondělí. A že je to mrzí, ale mám smůlu, zásilku nejdřív dostanu příští týden. Chtěla sjem vyzvednou na depu - nelze.
Absolutní nerespektování objednané služby. Nezvládnutá logistika. Neschopnost doručení ve slíbeném termínu. Nic nelze, pokud chci svou zaplacenou zásilku musím čekat, až jak se Zásilkovně povede někam doručit.
Bohužel je to neustále se opakující problém.
Oceňuji jediné - infolinka funkční, komunikují, lze se dovolat i když se zavoláním na infolinku nic nevyřeší.
Doručení zásilky do boxu
Minimálně bych předpokládala, že mi bude vráceno poštovné. Je to jak kdybych jela autobusem z Prahy do Vlašimi a v Benešově mi řekli ať vystoupím, že dál jet neumí a nemohou , a ať počkám, že někdy možná se povede nějakému autobusu jet až do Vlašimi. Bohužel však nevědí, kdy to bude a zda dojede až do cíle.
Pokud nebyla služba poskytnuta nebo nebyla poskytnuta ve sjednané kvalitě, je vhodné uplatnit reklamaci. Při uplatnění reklamace může spotřebitel žádat řádné poskytnutí služby, přiměřenou slevu, případně může od smlouvy odstoupit, pokud vadné plnění ze strany podnikatele bylo podstatným porušením smlouvy (pokud se dá předpokládat, že by spotřebitel smlouvu neuzavřel, věděl-li by o porušení smlouvy).
Pokud však smlouvu o přepravě uzavíral se společností prodávající, je za včasné a řádné doručení zboží odpovědný právě on, protože povinnost dodat zboží je dle českého práva splněna dojitím zboží do místa dodání. Prodávající je v takovém případě také oprávněn uplatnit reklamaci u svého smluvního partnera, pokud služba nebyla poskytnuta v souladu se smlouvou.
Více informací k reklamaci u společnosti Zásilkovna s.r.o. nalezne spotřebitel zde: https://www.zasilkovna.cz/reklamace.
Stížnost je možné směřovat i přímo ke společnosti prostřednictvím kontaktního formuláře (dostupného zde: https://www.zasilkovna.cz/kontaktni-formular).
Nepodaří-li se spor vyřešit smírnou cestou, má spotřebitel možnost obrátit se na mimosoudní řešení spotřebitelských sporů při Českém telekomunikačním úřadu. Tato služba je zpoplatněná 200 Kč (pokud se spor týká peněžitého plnění, je poplatek 4 % z této částky, avšak nejméně 200 Kč). Více informací může spotřebitel nalézt zde: https://www.ctu.cz/resene-spory-ctu. Kontakty na Český telekomunikační úřad je možné nalézt zde: https://www.ctu.cz/kontakt.
Dobrý den, paní Vašáková, v případě, že je zákazníkem zvolený Z-BOX plný, probíhá opětovný pokus o doručení. Pokud ani ten není úspěšný, měl by příjemce obdržet výzvu ke zvolení preferovaného náhradního výdejního místa: https://www.zasilkovna.cz/blog/presmerovani-zasilky-z-boxu. Pakliže tak neučiní, dojde k přesměrování zásilky automaticky
Dobrý den společnosti Zásilkovna. Vaše odpověď je velmi všeobecná. Jak jsem popisovala výše, po prvním pokusu o doručení a následnou komunikací, mi byl Z-box přislíben a pracovnicí infolinky. V aplikaci jsem viděla, že je do něj plánováno doručení. Avšak druhý den ráno opět nastaveno doručení do kamenné prodejny bez možnosti změny. Podotkla bych, že změna byla provedena do kamenné prodejny, která byla 3 dny zavřena, takže k doručení do ní nemohlo dojít. Po dalším telefonátu na infolinku, jak je možné, že opět došlo ke změně, mi bylo sděleno, že to tak prostě je. Takže bez vysvětlení. Na dotaz, proč mi chcete doručit do zavřené kamenné prodejny mi bylo sděleno, že paní neví, že asi nevěděli ( někdo " ONI" ), že je zavřená. Také mi bylo sděleno, že pokud tedy budu chtít doručit do jiné prodejny nebo boxu, že mi zásilka dojde stejně až další týden, takže ať zvážím, zda to má smysl.
Poprosila bych vás, pokud budete reagovat na mojí stížnost, prosím reagujte věcně. Vaše předchozí odpověď byla všeobecná informace nevysvětlující, jak to, že ze 3 zásilek 3x doručení s problémem. Prosím vyjádření přímo k popsanému problému.
Děkuji
Děkujeme stranám za poskytnutá vyjádření.
S ohledem na reakci spotřebitelky přeřazujeme stížnost zpět na společnost, aby mohla reagovat ke konkrétnímu problému.
Dobrý den, paní Vašáková, omlouvám se za předchozí nekompletní odpověď, která byla nedopatřením odeslána před jejím dopsáním. Standardním postupem je, že proběhnou dva pokusy o doručení, pakliže ani ten druhý není úspěšný, měl by příjemce obdržet výzvu ke zvolení preferovaného náhradního výdejního místa. Zásilky se přesměrovávají na kamenné pobočky právě z důvodu velkého vytížení Z-BOXů. Je pro nás důležité, aby příjemci měli své zásilky co nejdříve k dispozici. Z vaší stížnosti chápu, že jste věc řešila proaktivně s kolegy ze zákaznického servisu. V takovém případě doporučuji domluvit se s nimi na řešení. Platí však to, co vám sdělili a sice, že další přesměrování zásilky její doručení prodlouží. Řidiči musí respektovat interní procesy, aby se minimalizovalo riziko ztráty zásilky. Proto musí zásilku na pobočce vyzvednout, následně zavést na depo, kde dojde k jejímu přesměrování na jinou pobočku. To může nějakou dobu trvat. Proto se snažíme zásilky přesměrovávat pouze ve výjimečných případech, je pro nás důležité, aby zákazníci měli svou zásilku co nejdříve k dispozici. Jestliže se opakovaně stává, že je vámi zvolený Z-BOX plný, doporučujeme zvážit využití doručení na kamenné výdejní místo nebo na adresu, případně zkusit jiný Z-BOX. Gabriela, tým Zásilkovny