Lidl Česká republika s.r.o.

#69446Podvodné lákání k nákupu akčního zboží.

8 dnů 1 hodina

16.08.2023, před rokem

Miroslav Novák

16.8.2023

V aplikaci Akční nabídka Ovoce a zelenina s platností od pondělí 14.8. jsou uvedeny Brambory rané za cenu 16,90 Kč/kg. Přesto mi je ve Vaší prodejně Prostějov Újezd odmítly za tuto cenu prodat, manažer prodejny nikde, zastupující odpovědná pracovnice nevěděla co má s tímto problémem dělat. Jsem z Obědkovic a musel jsem tedy hradit dopravu do Prostějova naprosto zbytečně.

Jsem velmi nespokojen a myslím, že se u Vás delší dobu neobjevím. Zvažuji podnět na Českou obchodní inspekci.

Novák Miroslav
***

Pokud se odhodlám ještě někdy u Vás nakoupit (ale nevím kdy budu mít cestu do Prostějova, nemůžu jezdit marně každý den), chci tyto brambory rané za deklarovanou cenu uvedenou v aplikaci v případném nákupu.

18.8.2023 07:10, před rokem

Byla-li prodejcem učiněna nabídka určitého zboží, ale prodávající slibované zboží vůbec neměl v úmyslu dodat (v odpovídajícím množství a včas) a celá akce měla sloužit pouze k nalákání zákazníků na jeho ostatní nabízené zboží nebo služby, mohlo by takové jednání naplňovat znaky tzv. vábivé reklamy, která je zakázanou obchodní praktikou dle přílohy č. 1 k zákonu 634/1992 Sb., o ochraně spotřebitele. Tuto skutečnost si může ověřit příslušný krajský živnostenský úřad. V případě porušení tohoto zákazu hrozí prodávajícímu pokuta. Spotřebitel může podat podnět přímo krajskému živnostenskému úřadu.

Prodávající je povinen dle § 12 zákona o ochraně spotřebitele informovat v souladu s cenovými předpisy a přímo použitelným předpisem Evropských společenství spotřebitele o ceně prodávaných výrobků nebo poskytovaných služeb zřetelným označením výrobku cenou nebo informaci o ceně výrobků či služeb jinak vhodně zpřístupnit. Informace o ceně nesmí zejména vzbuzovat zdání, že cena je nižší, než jaká je ve skutečnosti.

Domníváme se, že i přes řádné uvedení ceny u zboží na prodejně, měla společnost účtovat cenu z letáku, pokud se akce na dané zboží v letáku vztahovala.

Pokud má spotřebitel podezření na nekalou obchodní praktiku podnikatele, kterou dle něj dochází k porušování zákona o ochraně spotřebitele, může podat podnět České obchodní inspekci.

18.8.2023 14:59, před rokem

Dobrý den, mrzí nás, že jste se setkal v naší prodejně s takovou situací. Prosíme Vás o zaslání upozornění na e-mail hotline@lidl.cz. Kolegové ze zákaznického servisu předají upozornění do příslušné prodejny. Omlouváme se Vám za komplikace. Tým Lidl

24.8.2023 12:30, před rokem

Miroslav Novák

hotline@lidl.cz se omluvil, poslal dárkový poukaz na 100 Kč a vrátil rozdílnou částku nákupu.

24.8.2023 14:30, před rokem

Prosíme o uzavření z naší strany nebudeme reagovat

24.8.2023 14:48, před rokem

Děkujeme stranám za součinnost. Protože se společnost omluvila a nabídla poukaz, který spotřebitel přijal, uzavíráme stížnost s dosažením dohody stran.