Hatzava Ltd

#69455Skryté podmínky při objednávce - nechtěně vnucené předplatné na několik let, které nelze zrušit

16.08.2023, před rokem

Věra Šťastná

Vyhledávač Vám nabídne jako první tuto společnost "vyzkoušejte zdarma apod". Po vyplnění životopisu se musí zaplatit 19,90 za stažení a vytištění, platba kartou. Pod tímto krokem je ale skrytě uvedeno v detailu, který se musí rozkliknout, že si závazně objednávám předplatné na několik let a měsíčně se mi z účtu srazí 690 Kč. Tuto transakci lze zrušit až od dalšího měsíce, tedy ještě minimálně dvě platby. Podle mě se jedná o klamání zákazníka, kterému se nenápadně vnutí objednávka a pokud si nezablokuju kartu, tak se mi budou srážet z účtu nesmyslné platby. Zároveň díky vyplněnému životopisu mají všechny údaje a pokud zákazník nebude platit, půjde to dále k vymáhání.

Tvorba životopisu

Ráda bych dostala zatím 690 Kč zpět a bez možnosti dalšího vymáhání budoucích plateb. Žádné další služby jsem nechtěla a byly mi vnuceny podvodem.

18.8.2023 08:57, před rokem

Kupující je povinen uhradit pouze cenu za zboží, které si od společnosti prokazatelně objednal. Záleží tedy na tom, zda objednávka byla učiněna. Podle popisu spotřebitele byla v tomto případě uzavřena smlouva s podnikatelem, a proto je spotřebitel povinen za poskytnutou službu podnikateli řádně zaplatit.

Spotřebitel může smlouvu vypovědět. To lze učinit v písemné formě a zaslat na adresu sídla společnosti (Hatzava Ltd., 48 King George, Tel Aviv 6433701, Israel), a to doporučeně a s dodejkou, neboť díky tomu bude mít spotřebitel pro případný další spor důkaz o zaslané výpovědi. Ze stejného důvodu doporučujeme si uchovat její kopii.

Ke zrušení předplatného je možné využít také kontaktní formulář který je dostupný zde: https://resumaker.cz/kontaktujte-nas/.

Upozorňujeme spotřebitele, že zablokováním platební karty nezaniká závazek. Společnost tak může požadovat cenu služby i s případným úrokem z prodlení.

Pokud nebyl spotřebitel v rámci registračního procesu společností řádně poučen o trvání závazku, způsobu jeho ukončení či o ceně, za kterou je služba poskytována, mohl by podle našeho názoru rovněž namítat, že byl společností uveden v omyl o rozhodující okolnosti. Je-li spotřebitel uveden v omyl, je jeho právní jednání neplatné.

Vzhledem k tomu, že se jedná o zahraniční podnikatelský subjekt (zahraniční subjekt se sídlem v Izraeli), nemůže se spotřebitel obrátit na Českou obchodní inspekci ani Evropské spotřebitelské centrum. V případě, že se spor nepodaří vyřešit smírnou cestou bude se spotřebitel moci obrátit na dozorový orgán v zemi sídla společnosti.

9.11.2023 12:50, před rokem