Dobrý den,dne15.7.jsem se vracela že Španělska a při odběru zavazadla na letišti v Brně jsem zjistila že kufr je totálně rozbitý.Vse jsem nahlásila poslala emailem a poslední email který jste Vám zaslala byl 17.7.v 18.07.Bohuzel už je to měsíc a stále nemám žádné vyjádření.Uctenku bohužel nemám.Veskerou dokumentaci a fotky jsem taky zaslala.Dekuji Fejtkova Božena Číslo řešení žádosti ***
Doufám že bude má reklamace vyřízena
Dle podmínek společnosti je cestující povinen nahlásit dopravci poškození zavazadla nebo poškození obsahu neprodleně, jakmile jej zjistí (nejpozději do 7 dnů ode dne převzetí zavazadla), jak dle popisu spotřebitel nejspíše učinil.
V případě poškozeného zavazadla je nutné mít pro uplatnění škody:
- protokol o poškození sepsaný u handlingového partnera,
- palubní vstupenku,
- zavazadlový lístek,
- foto poškozeného zavazadla,
- adresu a bankovní spojení,
- účet s pořizovací cenou poškozeného zavazadla nebo potvrzení hodnoty zavazadla,
- doklad o opravě zavazadla nebo potvrzení o neopravitelnosti.
Lhůta pro posouzení a vyčíslení škody poškozeného zavazadla není přesně stanovena. Měla by být však přiměřená.
Více informací ohledně reklamace zavazadel u společnosti Smartwings nalezne spotřebitel zde: https://www.smartwings.com/images/predpisy-formulare/reklamace-zavazadel.pdf.
Spotřebitel, který předal svou reklamaci k posouzení zavazadel a není spokojen s vyřízením své žádosti, má právo uplatnit svůj nárok v rámci mimosoudního řízení u České obchodní inspekce.
Také je možné kontaktovat ombudsmana společnosti Smartwings a.s.. Více ohledně této možnosti smírného řešení sporů nalezne spotřebitel zde: https://www.smartwings.com/ombudsman.
Společnost Smartwings, a.s. se rozhodla nevyužít možnosti smírného řešení sporů prostřednictvím služby VašeStížnosti.cz. Vzhledem k tomu, že je námi poskytovaná služba založena na principu dobrovolnosti, bude stížnost uzavřena.