ČMSS mi vypovedela smlouvu o stavebnim sporeni kvuli extremne nizkym urokovym sazbam na zaklade ustanoveni §2675 odst.1) zakona č 89/2012 Sb.obcans.zakon. Dle ustanoveni §3077 lze toto ustanoveni uplatnit i u smluv uzavrenych prede dnem jeho ucinnost. Je to vubec pravda, ze se to da takto resit.To uz si tady kazdy muze delat co chce.
Vypoved zrusit a pokracovat ve sporeni
Pokud smlouva a Všeobecné obchodní podmínky, které byly účinné v době uzavírání smlouvy o stavebním spoření, vymezují důvody, ze kterých může spořitelna dát spotřebiteli jednostrannou výpověď, musí se spořitelna řídit těmito podmínkami a nelze se odvolávat na obecná ustanovení zákona. Pokud tedy není jako jeden z možných důvodů uvedena změna výše úrokových sazeb, není spořitelna oprávněna smlouvu vypovědět.
V takovém případě doporučujeme spotřebiteli výpověď smlouvy odmítnout a trvat na plnění. K tomuto účelu lze použít vzor ze stránek www.dtest.cz/clanek-3156/odpoved-na-neplatnou-vypoved-stavebniho-sporeni. Komunikaci se spořitelnou doporučujeme vést písemně, nejlépe doporučeně s dodejkou.
Společnost byla o podané stížnosti informována. Bohužel doposud neprojevila zájem se ke stížnosti vyjádřit, proto jsme se rozhodli případ uzavřít z důvodu nereakce podnikatele.
Případné spory mohou být tedy řešeny pouze v soudním řízení. V případě potřeby další konzultace se neváhejte obrátit na naší spotřebitelskou poradnu na telefonním čísle 299 149 009.