Rád bych Vás požádal a komentář k emailu níže který popisu nekálé praktiky společnosti Vodafone.
Po převzetí společnosti UPC se stalo následující.
Reklamuji vyúčtování Vašich služeb a účtování upomínek číslo plátce *** a jednání na pobočce a infolince Vodafone
V příloze naleznete potvrzení plateb za pevný internet v období 10/2022 - 7/2023 ze kterého je zřejmé že všechny platby jsem uskutečnil.
Přesto mi byli jsou účtovány poplatky a upomínky, které považuji za neoprávněné.
Služby jsem řádně ukončil (viz screen v příloze) na základě nespokojenosti s komunikací na infolince na pobočce, kdy mi bylo odmítnuto získat informace k vyúčtování a nebyly mi poskytnuty pravdivé informace a byl jsem uveden v omyl.
Na infolince mi operátor položil telefon bez zjevného důvodu což se opakovalo i dnes 1.9 kdy na moje dotazy k vyúčtování.
Podával jsem reklamaci k vyúčtování (viz screen v přiloze) která nebyla vyřešena a nebyl jsem informován o výsledku.
Rád bych podotknul že při telefonátu na infolinku při blokaci pevného internetu jsem nebyl informován o poplatcích spojených se znovu zapojením. Byl jsem uveden v omyl a neposkytnutí těchto informací mělo za následek účtování upomínek o kterých jsem nebyl informován a jsem obětí podvodného jednání.
Fakturu kterou považuji za neoprávněnou po výhrůžkách vymáhaní jsem dnes uhradil. Celková škoda která mi vznikla je 2126 KČ
Rád bych také zmínil že jsem služby objednával u společnosti UPC nikoliv u Vodafone.
V rámci oficiálního postupu přeposílám tuto komunikaci ta na ČOI, kterou budu případně žádat o součinnost.
Pevný internet
Vrácení částky 2126 kč
V tomto případě došlo ke spojení společností UPC a Vodafone.
Nesouhlasí-li spotřebitel s vyúčtováním služeb má právo uplatnit reklamaci. Reklamaci na vyúčtování ceny je spotřebitel oprávněn uplatnit bez zbytečného odkladu, nejpozději do 2 měsíců ode dne dodání vyúčtování ceny za poskytnutou službu. Společnost je povinna vyřídit reklamaci bez zbytečného odkladu, nejpozději do 1 měsíce ode dne doručení reklamace. Doručení vyřízení reklamace musí být provedeno prokazatelným způsobem (§ 64 odst. 7-10 Zákona o elektronických komunikacích).
U společnosti Vodafone je možné reklamaci podat skrze kontaktní formulář https://www.vodafone.cz/pece/formular-reklamace, poštou na adresu Vodafone Czech Republic a.s., Reklamační oddělení, náměstí Junkových 2, 155 00 Praha 5 nebo osobně v kterémkoliv obchodním místě Vodafonu.
Pokud podnikatel nevyřídí reklamaci ve stanovené době, jedná se o podstatné porušení smlouvy. Dle § 2002 odst. 1 zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník, má v takovém případě spotřebitel právo odstoupit od smlouvy.
Prodávající (či poskytovatel služby) je povinen informovat v souladu s cenovými předpisy a přímo použitelným předpisem Evropských společenství spotřebitele o ceně prodávaných výrobků nebo poskytovaných služeb zřetelným označením výrobku cenou nebo informaci o ceně výrobků či služeb jinak vhodně zpřístupnit. Informace o ceně nesmí zejména vzbuzovat zdání, že cena je nižší, než jaká je ve skutečnosti. Dozorovým orgánem je v této oblasti Česká obchodní inspekce, které spotřebitel může dát podnět pro porušení zákona o ochraně spotřebitele.
Spotřebitel, který je přesvědčen, že došlo k porušení ustanovení zákona o ochraně spotřebitele, se může obrátit na regionální či ústřední inspektorát České obchodní inspekce. Adresy jednotlivých inspektorátů lze najít na www.coi.cz. Podnět lze podat i elektronicky přes elektronickou podatelnu ČOI na adrese www.coi.cz.
V případě, že společnost reklamaci vyúčtování zamítne, může se spotřebitel do jednoho měsíce ode dne doručení vyřízení reklamace obrátit na Český telekomunikační úřad s námitkou proti vyřízení reklamace (vzorový formulář je možné vyhledat na webové adrese www.dtest.cz/clanek-3295/namitka-k-ceskemu-telekomunikacnimu-uradu-proti-vyrizeni-reklamace-sluzby-elektronickych-komunikaci). Řízení je zpoplatněno (100 Kč) a pracovníci Českého telekomunikačního úřadu na základě dodaných podkladů rozhodnou, zda společnost postupovala správně, či ne. Více informací může spotřebitel nalézt zde: https://www.ctu.cz/resene-spory-ctu. Kontakty na Český telekomunikační úřad je možné nalézt zde: https://www.ctu.cz/kontakt.
Dobrý den, pane Rajnošku, je mi líto, pokud došlo k nedorozumění. Kvůli ochraně údajů nemůžeme řešit konkrétní záležitosti prostřednictvím stránek třetích stran, a ze stejného důvodu nemám k Vaší stížnosti žádné informace. Abychom se na to mohli podívat, napište nám přes reklamační formulář https://www.vodafone.cz/pece/formular-reklamace (pokud máte aktivní služby Vodafone) nebo poštou: Vodafone Czech Republic a.s., Reklamační oddělení, náměstí Junkových 2, 155 00 Praha 5.
Společnost exUPC právně zanikla dnem 1. 4. 2020. O skutečnosti, že společnost Vodafone převezme společnost exUPC jsme informovali v únoru 2020 tímto oznámením:
„UPC se stává součástí Vodafonu, 1. 4. 2020 bude dokončen proces fúze sloučením společností UPC Česká republika, s.r.o., („UPC ČR“) a UPC Infrastructure, s.r.o., s Vodafone Czech Republic a.s. („Vodafone“) jako nástupnickou společností a všichni zákazníci UPC ČR se od 1. 4. 2020 automaticky stávají zákazníky Vodafonu. Ve stejný den vejde v účinnost nová úprava zákona o elektronických komunikacích, a to je také jeden z důvodů, proč měníme i obchodní podmínky. Více informací naleznete od 1. 3. 2020 na tam.je/zmena“.
Informace o této fúzi byla k dispozici volně na našich webových stránkách a byla komunikována i v médiích.
Děkuji za pochopení. Přeji Vám pěkný den. Lenka Pilná Péče o zákazníky