Leo Express Global a.s.

#70026Vrácení částky v leo kreditech

05.09.2023, před rokem

Jana Čtveráčková

Dne 23.7. jsem stornovala jízdenky na trase Olomouc - Praha. Požádala jsem společnost, aby uhrazená částka byla vrácena opět na bankovní účet namísto Leo kreditů, jelikož se chystám dlouhodobě do zahraničí a vlakové dopravy běžně nevyužívám. Obdržela jsem zamítavou odpověď, přestože z předchozích případů vyplývá, že návrat peněž na účet je možný a má také oporu v zákoně.

Vrácení částky za jízdenku na bankovní účet

6.9.2023 15:35, před rokem

Vznikla-li na straně dopravce povinnost vrátit jízdné, musí tak učinit stejnou formou, jakou bylo jízdné zaplaceno, tedy v penězích. Jiným způsobem - např. voucherem, kredity apod. pouze po výslovném souhlasu spotřebitele. Případné ustanovení smluvních podmínek přepravce vztahující se k této problematice se jeví jako překvapivé ve smyslu § 1753 občanského zákoníku a vůči spotřebiteli neúčinné.

26.9.2023 12:39, před rokem

Dobrý den, paní Čtveráčková, je nám líto, ale dle smluvních přepravních podmínek i podmínek věrnostního programu lze jízdenky zakoupené pod registrovaným účtem ve Smile Clubu pouze do leo kreditu. S těmito podmínkami jste souhlasila dobrovolně před nákupem jízdenky, a předpokládá se, že v takovém případě jste se s podmínkami i seznámila. V některých případech jsme po posouzení situace leo kredity vrátili na bankovní účet, bylo tomu však jen ve výjimečných případech na základě naší dobré vůle nikoliv, že bychom museli, protože bychom jednali v rozporu se zákonem. Naopak naše podmínky věrnostního programu jsou zcela férové a v souladu s platnou legislativou.

26.10.2023 11:05, před rokem

28.11.2023 14:25, před rokem