Při poslání notebooku na reklamaci mi vrátily totálně rozbitý notebook plasty vše ..... A hází chybu na mě
Poškození věci technikem
Oprava plastů na jejich náklady
V souladu s ustanovením § 2944 zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník, za poškození, ztrátu nebo zničení věci odpovídá ten, kdo ji převezme za účelem splnění své povinnosti ze smlouvy. Není rozhodné, jak ke škodě došlo, jestli někdo porušil povinnost nebo ne, zda se tak stalo při vlastním plnění závazku nebo při přepravě či skladování věci.
Reklamační protokol by v tomto případě mohl sloužit k prokázání stavu věci v době předání k reklamaci, pokud by vzhledem k povaze poškození (zjevné) bylo možné předpokládat, že bude v protokolu v rámci zhodnocení stavu věci uvedeno. Vzniklou škodu je vhodné namítnout ihned při převzetí, aby subjekt nemohl namítnout, že k ní došlo v mezidobí.
Stížnost nyní přeřazujeme na společnost, aby se k ní mohla vyjádřit.
děkuji za Váš příspěvek a mrzí mě, že došlo ke zmíněné situaci.
Bohužel v textu Vaší zprávy neeviduji žádný referenční údaj, podle kterého bych si mohla daný případ dohledat. Mohla bych Vás v této souvislosti požádat o upřesnění čísla reklamace či objednávky, faktury nebo Váš e-mail?
Následně pro Vás celou situaci blíže prověřím a budu Vás kontaktovat s informacemi ohledně dalšího postupu.
Předem děkuji za případnou spolupráci a přeji hezký zbytek dne, Kateřina, Alza.cz - Oddělení Péče o zákazníky
Dobrý den Kateřino určitě vám rád sdělim vše potřebné , jedná se o případ ***. Nakupuji u vás pravidelně již několik let a nikdy jsem se nesetkal s žádným problémem . Ale to co na mě zkusil váš technik mě opravdu překvapilo a beru to jako nefér obchodní praktiky. Mám i video kde je vidět že je notebook zcela v pořádku . Nic méně notebook mi přišel v takovémto stavu viz foto přiložené. Technik mi napsal že je prasklý pravý roh plus zničeny ventilátor o kterém jsem věděl ale nebyl jsem si jistý co myslel rohem proto jsem na to nereagoval ..... čekal jsem že tom myslí uvnitř žebrování zničené od ventilátoru ale opravdu ne toto. Sám se věnuji s kolegou po záručnímu servisu PC a notebooků tak že vím že toto musel prasknout technik nesprávným otevřením notebooku a tím pádem to celé vylomil a zničil šasi. Ale jelikož technik napsal že mi musel notebook upadnout tak asi v životě neviděl spadlý notebook a nebo nechápu kde si tohle vymyslel proto že už na foto je jasné že to je vypáčené ! A nenechám se odbít a hodit cizí chybu na mě , jelikož přístroj díky tomuto ztratil úplně hodnotu je celý zakřivený a popraskaný a žádám tím to fotografie když zboží přišlo k vám k technikovi tak určitě si přístroj musí fotit než na něj vůbec sáhne tak že před a po jako v každém servisu . Pokud se to nebude nějak řešit jsem ochoten udělat expertízu z jiného servisu kdy mi to do zajista potvrdí že to je neodborným otevřením . Klidně půjdu s tím do tv a do černých ovcí . Velice mě toto jednání alzi zamrzelo a mám chuť už objednávat jen u konkurence. Díky za vaše vyjádření.
Děkujeme spotřebiteli za reakci.
Číslo reklamace a e-mailovou adresu spotřebitele jsme přesunuli do "Referenčních údajů", které nejsou veřejně přístupné a vidí je pouze strany sporu.
Stížnost nyní přeřazujeme na společnost, aby se ke konkrétnímu případu mohla vyjádřit.
Dobrý den, děkuji za Vaši odpověď. Eviduji, že k tomu případu jsme Vám již podali vyjádření, které je z naší strany v tuto chvíli stále neměnné. Stav produktu, ve kterém jsme Vám produkt po reklamaci vydali, souhlasí se stavem uvedeným při příjmu. Je mi líto, ovšem cenový návrh na placenou opravu byl vystaven správně, jelikož mechanické poškození není v souladu se záručními podmínkami výrobce. S pozdravem Veronika, Alza.cz, Oddělení péče o zákazníky.
Proti cenovému návrhu nemám nic proti . Ale proč bych měl platit opravu šasi která byla při odeslání v pořádku ??? Máte nějaké foto zabalené krabice , jak vypadlo zboží z krabice při převzetí ? . Takhle bych to mohl udělat také . Převzít zboží co je ok . Rozbít ho a napsat že už to takto bylo když to přišlo
Dobrý den, vyjádření bylo z naší strany zákazníkovi opakovaně předáno. Stav produktu (mechanické poškození) bylo zapsáno již při příjmu produktu a proto je naše stanovisko v tuto chvíli něměnné. Fotografie zabaleného notebooku k dispozici nemáme.
S pozdravem Veronika, Alza.cz, Oddělení péče o zákazníky.
Děkujeme stranám za poskytnutá vyjádření.
S ohledem na to, že určité poškození bylo zapsáno již do předávacího protokolu před přijetím reklamace, je poté důležité, jak se tento popis poškození jeví nezávislým osobám. Protože nejsme příslušní rozhodnout, zda se pod popisem dá rozumět i poškození šasi či nikoliv. Spotřebitel se však může obrátit na Českou obchodní inspekci (viz výše), která by mohla k problému poskytnout své stanovisko. Závěrem upozorňujeme, že v předávacím protokolu by měla být případná poškození co nejblíže upřesněna, aby nedošlo k podobným nejasnostem a předešlo se případným problémům.
Stížnost nyní přeřazujeme zpět na spotřebitele, aby mohl informovat o dalším vývoji (např. stanovisku ČOI). Protože společnost své stanovisko označila za neměnné, budeme nuceni v opačném případě stížnost uzavřít.
Děkuji za radu , určitě se obrátím na ČOI jelikož Alza nemá žádnou foto dokumentaci a ani video záznam z práce technika. Tím soudím že zboží přišlo v pořádku a následně technikovi praskl plastový kus a jen to zapsal do protokolu že už to tak přišlo . Pokud by to udělal dopravce určitě by to nafotily poškozenou krabici..... nic méně by mohla Alza rovnou informovat že pokud zákazníci nechtějí řešit takovéto podvody ze strany technika tak by měli odevzdat vždy vše na reklamaci pouze na pobočce a ne přes Alza box :)
Dobrý den, děkuji za Vaše vyjádření. Pokud se tedy rozhodnete obrátit na Českou obchodní inspekci, která Vám vydá relevantní vyjádření, zašlete nám jej prosím a případ pro Vás znovu ověříme. V tuto chvlí je naše stanovisko bohužel neměnné. S pozdravem Veronika, Alza.cz, Oddělení péče o zákazníky.
Dobře určitě dám vědět
Dobrý den, jelikož jsme se již k případu vyjádřili, předávám zpět na Vás. S pozdravem Veronika, Alza.cz, Oddělení péče o zákazníky.
Děkujeme stranám za součinnost.
Stížnost nyní přeřazujeme na spotřebitele, aby mohl po obdržení stanoviska České obchodní inspekce informovat o jeho výsledku.
Číslo jednací: ČOI 113879/23/O100
Prozatím to je podané a budeme tedy čekat
Děkujeme stranám za součinnost.
Stížnost nyní přeřazujeme zpět na spotřebitele, kterého žádáme o vyčkání a následné zaslání stanoviska ČOI.
Spotřebitel již nevyužil možnosti na vývoj případu reagovat, stížnost proto uzavíráme bez dosažení dohody stran.