ČSOB Pojišťovna, a. s., člen holdingu ČSOB

#70174Krácení pojistného plnění.

27 dnů 23 hodin

11.09.2023, před rokem

Martin Hlava

Dne 1.5.2023 došlo k dopravní nehodě, auto bylo odvezeno de servisu Car Rent 24. s.r.o, kde byla provedena oprava na která měla být hrazena z havarijního pojištění uzavřeného s ČSOB Pojišťovnou.
První problém byl když i po uplynutí 3 měsíční lhůty nebyl vystaven krycí dopis. po Urgencích servisem a mnou asi tak 16 urgencí včetně žádost o urgenci na nadřízené daného likvidátora, byl dopis vystaven. A bohužel byl pokrácen o neuznané položky, které dle vyjádření pojišťovny nebylo řádně doloženo a vykomunikováno s pojišťovnou.
Do dnešního dne moje vozidlo stojí v servisu a ten trvá na doplacení celé částky za opravu vozidla i včetně těch neuznaných pojišťovnou.
Já jako zákazník jsem nucen za pochybení buď servisu nebo pojišťovny zaplatit částku, kterou je pojistné plnění pokráceno.
Je tenhle postup v pořádku? jsem povinen zaplatit za položky, které dle pojišťovny nejsou v pořádku?
Aktuálně běží odvolání na pojišťovnu, která má na vyřízení 30 dní to je do 18.9.
Je tedy nutné aby vozidlo bylo zadržováno a nevydáno?

Oprava osobního vozu z Havarijního pojištění

Rád bych aby Pojišťovna doplatila nárokované položky a já zaplatím vyčíslenou spoluúčast s tím že v rámci 30 dnů znovu prověří chybu na straně servisu a vzájemně najdou dohodu, tak abych já jako zákazník nebyl držen jako rukojmí, který musí doplatit budˇ za chybu servisu nebo pojišťovny.
Na jednání servisu mám vystavenou stížnost na neoprávněné zadržení vozidla
Tuhle stížnost zakládám pro lepší představu o celkové situaci.

15.9.2023 08:27, před rokem

V tomto případě není sporné, že část dluhu bude hrazeno z havarijního pojištění a část ze spoluúčasti. Sporná část se týká srážek z plnění pojišťovny, u kterých však z popisu nemůžeme určit oprávněnost.

V případě, že je spotřebitel povinen uhradit určitou částku za opravu vozidla, je servis oprávněn vozidlo do zaplacení této částky zadržet.

Nesouhlasí-li spotřebitel s důvody zamítnutí zbylého pojistného plnění, je vhodné obrátit se s reklamací přímo na pojišťovnu (www.csobpoj.cz/podnety-stiznosti). Pojišťovna je povinna vyřídit reklamaci do 30 dní od jejího doručení.

Pro případ nespokojenosti klientů se způsobem vyřízení reklamace, se lze obracet na Ombudsmana uvedené pojišťovny e-mailem na ombudsman@csob.cz, který podnět prošetří a bude spotřebitele o výsledku šetření informovat.

Nereaguje-li pojišťovna na stížnost nebo ji zamítne, může se spotřebitel obrátit i na orgán mimosoudního řešení sporů (v případech neživotního pojištění) Kancelář ombudsmana České asociace pojišťoven, z.ú. U ní může spotřebitel iniciovat mimosoudní řešení jeho problému s pojišťovnou. Více na https://www.ombudsmancap.cz/.

Je možné se také obrátit na Českou obchodní inspekci (https://www.coi.cz/informace-o-adr).

Pokud selžou všechny cesty smírného řešení sporu, může se spotřebitel obrátit na advokáta a jeho cestou podat žalobu k civilnímu soudu. Databáze advokátů je dostupná mj. z https://www.dtest.cz/advokati.

5.10.2023 16:30, před rokem

Vážení,

dovoluji si Vás informovat, že předmětné podání klienta pana Hlavy týkající se pojistné události č. *** uplatněné z pojistné smlouvy č. *** bylo dnešním dnem vyřízeno v rámci monitorovaného hovoru. Klientovi byl na základě doprohlídky poškozeného dílu poskytnut doplatek pojistného plnění. Klient toto řešení jeho podání přijal.

Irena Ludvíčková
manažer řešení stížností
Odbor podpory a správy pojištění

________________________________________
ČSOB Pojišťovna, a.s., člen holdingu ČSOB
Masarykovo náměstí 1458, 530 02 Pardubice
e-mail: irena.ludvickova@csobpoj.cz
infolinka: 466 100 777
www.csobpoj.cz

________________________________________
Pokud tato zpráva není určena pro Vás, dejte nám to prosím ihned vědět
a e-mail smažte. Více o důvěrných informacích najdete ZDE

9.10.2023 13:59, před rokem

Děkujeme společnosti za vyjádření. Stížnost nyní přeřazujeme na spotřebitele, aby mohl výše uvedené potvrdit a stížnost případně uzavřít.

9.10.2023 19:53, před rokem

Martin Hlava

Komentář: Rád bych poděkoval společnosti dTest, za pomoc a kontaktování Pojišťovny, až po jejich kontaktu se pojišťovna začala o mou stížnost vážně zajímat a nakonec uhradila rozporované položky. Z mého pohledu jsem označil nespokojen, protože jsem na vyřízení celé události čekal celkem 5 měsíců a myslím, že bez dTestu a Ombudsmana pojišťovny by se případ nevyřešil. Dne 8.10.23 jsem si přivezl opravený automobil domů. Děkuji