Google Inc.

#70462Zablokovani uctu

23.09.2023, před rokem

Rösler David

Dobry den
Obracim se na vas s problemem se spolecnosti google. Tato poslecnost mi zablokovala youtube s oduvodnenim ze se jedna o sexualni zneuzivani deti. Mam dve 8 lete deti kluka a holku. Ony si na youtube z meho telefonu nahravali nekolik videi kde nebyla zadna znamka nahoty nebo zneuzivani. Zablokovany yotube kanal mi vubec nevadi ale ja mam na google jine sluzby o ktere jsem prisel. Jedna se napriklad o fotky za poslednich 15 let. Jsou tam vzpominky ve forme fotografii mych deti, nasich domacich mazlicku, meho otce ktery zemrel atd. Dale email ktery pouzivam rovnez 15 let pro komunikaci s bankami pojistovnami, chodi mi tam ucty ktere musim platit atd. Kalendar kde mam udaje kde mam byt v konkretni den... Dale jsou tam zakoupene aplikace a hry. Take za ulozene fotky jsem si platil. a spousta dalsich veci.
Kdyz jsem napsal na google odvolani kde je ta moznost po prihlaseni k uctu tak mi za 10 vterin prijde zamintnuti. Pritom jsem jim napsal text ve formatu na stranku A4. Proste si to nikdo neprecte.
Muzete mi prosim poradit jak ziskat sva data zpet? Sam google mi to psal ze pokud ziju v EU ze se mohu obratit na ochrance prav.
Děkuji
David Rösler
***

Moznost stazeni dat a nebo obnoveni uctu

26.9.2023 08:12, před rokem

Ve smluvních podmínkách společnosti je uvedeno, že Google si vyhrazuje právo pozastavit nebo ukončit přístup uživatele ke službám nebo smazat uživatelův účet Google, např. pokud uživatel závažně nebo opakovaně poruší smluvní podmínky, další podmínky konkrétní služby nebo zásady.

Další informace o důvodech a následcích deaktivování účtů nalezne spotřebitel zde: https://support.google.com/accounts/answer/40695?hl=cs. Pokud je spotřebitel přesvědčen, že byl jeho účet Google pozastaven nebo ukončen omylem, může se odvolat zde: https://support.google.com/accounts/answer/40695?hl=cs.

Pokud společnost odvolání zamítne, je možné společnost kontaktovat a žádat o opětovné posouzení věci. Společnost je možné kontaktovat například na adrese 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, California 94043, USA, a to nejlépe doporučeným dopisem s dodejkou.

Vzhledem k tomu, že se jedná o zahraniční podnikatelský subjekt (zahraniční subjekt se sídlem v USA), nemůže se spotřebitel obrátit na Českou obchodní inspekci ani Evropské spotřebitelské centrum. V případě, že se spor nepodaří vyřešit smírnou cestou bude se spotřebitel moci obrátit na dozorový orgán v zemi sídla společnosti.

Dozorovým orgánem je tedy Federal Trade Commission (https://www.ftc.gov/), přičemž podnět lze podat skrze formulář dostupný z tohoto linku - https://reportfraud.ftc.gov/.

16.11.2023 15:26, před rokem

30.1.2024 11:27, před 12 měsíci