ČEZ Distribuce, a. s.

#70582Bránění rozvoje OZE

2 měsíce 8 dnů 1 hodina

27.09.2023, před rokem

Vladimír Kozderka

nesouhlasím se zamítnutím od ČEZ distribuce mé žádosti o přechod na levnější sazbu měs. paušálu D01d z D02d z důvodu, že mám na odběrném místě instalován mikrozdroj – FVE.
Tento argument CEZ distribuce považuji za diskriminační. Je jdoucí proti státní podpoře OZE k jejíž naplňování jsem právě instalací malé FVE –jen 3,6kWp (pro vlastní spotřebu), přispěl. Navíc jako důchodce jsem na to dal své životní úspory. A za to jsem sankciován!
Instalací mikrozdroje jsem právě zdůvodňoval svůj požadavek na levnější, již tak drahou, distribuční sazbu. Jak prosím dále postupovat? Na koho z orgánů EU s příslušnou kompetencí bych se mohl obrátit?
Děkuji předem a přeji hezký den.
Ing. Vladimír Kozderka

-viz ceník sazeb D01d a D02d

provedení změny sazby na D01d

28.9.2023 13:51, před rokem

Dle podmínek uplatnění sazby D 01d (dostupných zde: https://www.cezdistribuce.cz/webpublic/file/edee/distribuce/podminky-distribucnich-sazeb-2023-domacnosti.pdf), může být tato sazba:
- "od 1. dubna 2017 nově přiznána pouze pro odběrná nebo předávací místa, do kterých není připojena výrobna elektřiny nebo která nejsou registrována s příznakem přidružené odběrné místo OMp.
- od 1. dubna 2017 nově přiznána pouze pro odběrná nebo předávací místa se jmenovitou proudovou hodnotou hlavního jističe před elektroměrem do hodnoty 3×63 A včetně."

Více informací k distribučním sazbám elektřiny nalezne spotřebitel na webové adrese: https://www.cez.cz/cs/podpora/prehled-distribucnich-sazeb-elektriny.

Spotřebitel se může s dotazem ohledně distribuční sazby elektřiny obrátit na Energetický regulační úřad. Více k této možnosti nalezne spotřebitel zde: https://www.eru.cz/s-cim-eru-poradi-nejen-v-on-line-poradne-.

5.12.2023 13:50, před rokem