Reklamace zboží Sada nádobí Berlinger Haus FOREST LINE 18 el.
Sadu hrnců jsem od manžela dostala k narozeninám, hrnce se po roce začali loupat jak z venku tak uvnitř, hrnce jsou zdraví škodlivé jelikož se z nich odlupuje nějaký plast a to přímo do jídla..... Po té co jsme hrnce odeslali na reklamaci nám byli vráceni s verdiktem takovým, že jsme jej špatně použili, zvláštní je že jsme na hrnce používali pouze plastové či dřevěné naběračky a vařečky, totéž nádobí koupil můj taťka mamině a jim se dělá totéž..... dokonce hrnce po té co se oloupala ta plastová slupka tak začínají na dně reznout!! Hrnce nebyli nikdy v myčce i když jsou určené do myčky, bojím se co by to s nimi udělalo..... Nikdy nebyli myty agresivním jarem... používáme pouze přírodní a eko prostředky. Loupou se i z venku.
Bohužel nevíme co dělat dál než napsat takovouto recenzi, bohužel nejsme jediný co s produktem mají problém a nebyla jim v žádném případě uznána reklamace.
Sada nádobí Berlinger Haus FOREST LINE 18 el
Vrácení peněz za zboží, které je jednak poškozené nekvalitním materiálem a zdraví škodlivé
K bezpečnosti výrobku:
Bezpečným výrobkem je, dle § 3 odst. 1 zákona č. 102/2001 Sb., o obecné bezpečnosti výrobků, výrobek, který za běžných nebo rozumně předvídatelných podmínek užití nepředstavuje po dobu stanovenou výrobcem nebo po dobu obvyklé použitelnosti nebezpečí, nebo jehož užití představuje pro spotřebitele vzhledem k bezpečnosti a ochraně zdraví pouze minimální nebezpečí při užívání výrobku, přičemž se sledují z hlediska rizika pro bezpečnost a ochranu zdraví spotřebitele zejména tato kritéria:
- vlastnosti výrobku, jeho životnost, složení, způsob balení, poskytnutí návodu na jeho montáž a uvedení do provozu, dostupnost, obsah a srozumitelnost návodu, způsob užívání včetně vymezení prostředí užití, způsob označení, způsob provedení a označení výstrah, návod na údržbu a likvidaci, srozumitelnost a rozsah dalších údajů a informací poskytovaných výrobcem; údaje a informace musí být vždy uvedeny v českém jazyce,
- vliv na další výrobek, za předpokladu jeho užívání s dalším výrobkem,
- způsob předvádění výrobku,
- rizika pro spotřebitele, kteří mohou být ohroženi při užití výrobku, zejména děti a osoby s omezenou schopností pohybu a orientace.
Výrobky, které výše uvedenou definici nesplňují, jsou považovány za výrobky nebezpečné.
Jestliže má spotřebitel podezření, že by se v tomto případě mohlo jednat o nebezpečný výrobek, může se s podnětem obrátit na Českou obchodní inspekci (zde: https://www.coi.cz/podatelna/).
K reklamaci:
Spotřebitel může uplatnit právo z vady, která se vyskytne u spotřebního zboží v době 24 měsíců od převzetí. Podnikatel má dle § 19 odst. 3 zákona č. 634/1992 Sb., o ochraně spotřebitele, povinnost vyřídit reklamaci bez zbytečného odkladu. Nejdelší možná lhůta je přitom zásadně 30 dní.
Stížnost nyní přeřazujeme na společnost, aby se k ní mohla vyjádřit.
Dobrý den, je nám líto, že nejste spokojeni s vyřízením reklamace. Vyjádření servisu je pro nás platné. Můžete se obrátit na posouzení závady na znalce v oboru a se znaleckým posudkem nás znovu kontaktovat. Tuto informaci jste od nás již obdrželi 28.9.2023. Zboží je nutné reklamovat hned po projevení závady a nepoužívat poškozené dále. Výrobek byl k reklamaci poslán značně poškozený, vrypy, škrábance, odřené až na základní materiál. Povrchy pánví byly připálené. Je nutné dle návodu používat přiměřenou velikost plotny a přiměřený výkon. Z důvodu nedodržení návodu k použití byla ze strany servisu a prodejce reklamace zamítnuta. Děkuji za pochopení a přeji pěkný den. Kamila overeno@mall.cz