Zásilka byla určena na adresu se službou 7x24, nemám žádný zmeškaný hovor a dorazila mi informace, že je uložena někde, kam se jednoduše nedostanu. Podal jsem stížnost a volal na infolinku.
Požadoval jsem splnění obchodních podmínek, tedy dovezení na adresu. To není možné, mohou poslat na jiné výdejní místo. Zásilkovna už je jen jedna z přepravních společností k ničemu.
Pokud nebyla služba poskytnuta nebo nebyla poskytnuta ve sjednané kvalitě, je vhodné uplatnit reklamaci. Při uplatnění reklamace může spotřebitel žádat řádné poskytnutí služby, přiměřenou slevu, případně může od smlouvy odstoupit, pokud vadné plnění ze strany podnikatele bylo podstatným porušením smlouvy (pokud se dá předpokládat, že by spotřebitel smlouvu neuzavřel, věděl-li by o porušení smlouvy).
Pokud však smlouvu o přepravě uzavíral se společností prodávající, je za včasné a řádné doručení zboží odpovědný právě on, protože povinnost dodat zboží je dle českého práva splněna dojitím zboží do místa dodání. Prodávající je v takovém případě také oprávněn uplatnit reklamaci u svého smluvního partnera, pokud služba nebyla poskytnuta v souladu se smlouvou.
Více informací k reklamaci u společnosti Zásilkovna s.r.o. nalezne spotřebitel zde: https://www.zasilkovna.cz/reklamace.
Stížnost je možné směřovat i přímo ke společnosti prostřednictvím kontaktního formuláře (dostupného zde: https://www.zasilkovna.cz/kontaktni-formular), jak již dle popisu spotřebitel nejspíše učinil.
Nepodaří-li se spor vyřešit smírnou cestou, má spotřebitel možnost obrátit se na mimosoudní řešení spotřebitelských sporů při Českém telekomunikačním úřadu. Tato služba je zpoplatněná 200 Kč (pokud se spor týká peněžitého plnění, je poplatek 4 % z této částky, avšak nejméně 200 Kč). Více informací může spotřebitel nalézt zde: https://www.ctu.cz/resene-spory-ctu. Kontakty na Český telekomunikační úřad je možné nalézt zde: https://www.ctu.cz/kontakt.
Dobrý den, pane Žemlo, podle informací v trasování zásilky se vám kurýr zkoušel dvakrát telefonicky kontaktovat. Následně by se měl pokusit zásilku doručit přímo na adrese a zazvonit na příjemce. V případě, že se zásilku ani tak nepovede doručit, dojde automaticky k přesměrování na blízké výdejní místo s volnou kapacitou. Jedná se o běžný postup v souladu s našimi standardními procesy. Cílem je, abyste si zásilku mohl ještě týž den vyzvednout. Nikola, tým Zásilkovny
Dobrý den, když bylo zaplaceno doručení na adresu, měl řidič doručit na adresu. Nevím, proč by mi měl volat. Situaci vnímám jako nedodržení obchodních podmínek. Pokud by byla pravda to, co tvrdíte, měl bych zmeškané volání, nebo v případě nedostupnosti mého telefonu SMS o zmeškaném volání z čísla pana řidiče. Nic takového nemám, takže nevím, jaké číslo mě mělo kontaktovat a nemohu si to vyříkat s řidičem. Zvolená výdejna je z uvedené adresy dostupná pouze MHD a pokud si musím kupovat lístky jedná se o další náklad 40.- Kč na dopravu nehledě na čas strávený dojížděním. Když by byla zvolena výdejna, kam se dá dojít pěšky, byl bych taky otráven, ale nestálo by mi to za stížnost. Vladimír Žemla
Dobrý den, pane Žemlo, podle našeho systému se vám kurýr skutečně zkoušel dovolat. Kromě toho by se měl pokusit zásilku doručit také přímo na adrese, například na vás zazvonit. Omlouváme se, pokud se tak nestalo. Necháme vaši zásilku prověřit a případně zjednáme nápravu. Nikola, tým Zásilkovny
Dobrý den, aktuálně stojí proti sobě dvě tvrzení, moje, že mne nikdo nekontaktoval a vaše, že mi řidič 2x volal. Vzhledem k tomu, že zásilku již mám, memám chuť zatěžovat spor dalšími náklady na nezávislé prokazání těchto tvrzení. Pořízení výpisu hovorů od operátora něco stojí a bez nich se spor nepohne. Umím si představit i situaci, že obě tvrzení jsou pravdivá, přesto ke spojení nedošlo. A co s tim pak. Ukončeme tuto stížnost. Vladimír Žemla
S ohledem na výše uvedená vyjádření stížnost uzavíráme, dosažení smírného řešení není evidentně možné.