Byli jsme s manželem na dovolené v Maroku, vypravované z FN Plzeň. Něco tak otřesného jsem za celou éru, co cestujeme nezažili. Zatuchlý pokoj, smrad se šířil i z klimatizace, koupelna v dezolátním stavu, visící sprcha na jednom šroubu, plíseň v rozích, neodtékající umyvadlo, oprýskaná vodovodní baterie, nefunkční trezor. Při stolování nas zarazily špinavé ubrusy, nedostatek ubrousků, a příborů. Stole se vůbec neuklízely, člověk si to musel uklidit sám. Sedící kočky na jídelním stole bylo normálním pravidlem a k tomu mě posuzující člověk mé reklamace napsal, že kočky jsou místním koloritem!Chtěla bych vidět paní, jak by se tvářila, kdyby na neutřeném jídelním stole měla obědvat. Pracovnice mě taky obeznámila, že mořský vzduch samozřejmě narušuje vodovodní baterie, proto jsou takové. Jedna perla za druhou. Tvrdila, že ve náš hotel Oasis Pearl Blue 5+ byl zkontrolován odborníkem a neshledal žádné závady. U bazénu se nalévalo do špinavých plastových skleníček, které se před našemi zraky, jen tak opláchly pod jejich místí tekoucí vodou. Proč nás tedy delegátka upozorňoval, abychom si čistily zuby výhradně balenou vodou?Zřejmě proto, aby pak pití nalévaly do neumytých sklenek, naše imunita si s tím poradí?A o nefungujícím baru na pláži nemluvě.Pro pití si musel člověk chodit k bazénu a nebylo to zrovna blízko.Bouře vyvrhla stromy a rákosí na břeh, takže byl znepřístupněm i přístup do moře. Personál se to snažil-spíš nesnažil odstranit a nepodařilo se to ani za týden našeho pobytu. Z toho se pomnožili hory komáru, kteří nám všem ztěžovaly pobyt. Všichni jsme měli boláky z poštípání a spreje na ně neučinkovaly.Z téhlé špíny jsem si přivezla nějakou breberu v uších, mám zdravotní problémy, které se mě ani po měsíci nedaří- lékařům zdolat. Mám dokonce pracovní neschopenku, a jsem na to zdravotně zle, protože mě to zasáhlo sluch: A k tomu mě napsala paní V, která se s tím prý zabývala, že vlastně zmíněný hotel je v pořádku, a že my si musíme uvědomit, že jsme v Africe! A od delegátky jsme se vlastně dozvěděli, že jsme jedni z posledních klientů tohoto hotelu, že se zavírá a bude sloužit jako ubytovna pro zaměstnance hotelů-Tak jaká asi byla úroveň poskytnutých služeb?!Na konci napíši, že s touhle cestovní kanceláří už nikdy ,ani moje děti a známí NEPOJEDEME Koubová
neuznaná reklamace , kontrolovala paní V
Požaduji finanční kompenzaci
Podle § 2537 odst. 2 musí zákazník vadu zájezdu vytknout bez zbytečného odkladu vytkne pořadateli zájezdu. Vadou zájezdu se přitom rozumí situace, kdy některá ze služeb cestovního ruchu zahrnutých do zájezdu není poskytována v souladu se smlouvou.
Spotřebitel může podat písemnou reklamaci zájezdu s nárokem na slevu po návratu z dovolené. Právo na slevu se promlčí nejdříve za dva roky, ale reklamaci je nutné uplatnit co nejdříve po návratu. Na její vyřízení má cestovní kancelář 30 kalendářních dnů. Pokud reklamaci zamítne, můžete reklamaci rozporovat.
Obchodník je povinen přijmout reklamaci. V návaznosti na to je povinen spotřebiteli vydat písemné potvrzení o tom, kdy spotřebitel právo uplatnil, co je obsahem reklamace a jaký způsob vyřízení reklamace spotřebitel požaduje.
S reklamací je třeba kontaktovat přímo danou společnost, nejlépe telefonicky nebo prostřednictvím e-mailu.
V tomto případě by mělo být možné podpůrně použít nezávaznou tabulku slev (odkaz zde: https://evropskyspotrebitel.cz/wp-content/uploads/2017/08/frankfurtska-tabulka.pdf), kde jsou uvedené orientační slevy v procentech podle vady, která se u zájezdu vyskytuje.
Jestliže byla reklamace zamítnuta prodávajícím nebo spotřebitel nesouhlasí s výší kompenzace, je vhodné se s prodávajícím nejprve dohodnout. V takovém případě doporučujeme prodávajícímu zaslat písemný nesouhlas se vyřízením reklamace ve formě doporučeného dopisu (tzv. na dodejku) a požádat ho o opětovné posouzení.
V případě potřeby další právní konzultace se spotřebitelka může obrátit na naši poradnu na telefonní lince 299 149 009. Dále může spotřebitelka využít možnost mimosoudního řešení spotřebitelských sporů při České obchodní inspekci. Více informací k uvedené službě lze nalézt na webové adrese www.adr.coi.cz.