Dne 14.10.23 jsem měla koupenou jízdenku s místenkou na vlak EC337, Praha Lipno nad Vltavou. Uvedený vlak měl zpoždění a přestože jsem informovala průvodčí, která ochotně vše vytelefonovala s výpravčí v Rybníku, přesto osobní poslední vlak Rybník -Lipno nebyl schopný na mezinárodní expres počkat, přestože jsem měla jízdenku až na Lipno nad Vltavou a žádný další spoj na Lipno už nesměřoval.
Nestalo se mi to poprvé a žádám o vysvětlení jak se mám dostat do konečné stanice a z jakého důvodu nemůže osobní vlak počkat na mezinárodní expres, když dříve to bylo naprosto běžné a nikdy se nestalo, že by osobní spoj ujel.
Děkuji za vysvětlení
Expres EC 337, datum 14.10.2023,
1. Vysvětlení proč nemůže osobní vlak Rybník Lipno, který na nic už nenavazuje počkat na mezinárodní rychlík, když v Budějicích jiný osobní vlak na zpožděný expres 30min čekal, aby cestující z expresu mohli přejít na tento osobní vlak.
2. uhrazení cesty Rybník - Lipno
Jestliže cestující není spokojen s garantovanou kvalitou přepravy, doporučujeme mu se stížností obrátit přímo na společnost České dráhy, a.s. Více informací ohledně podmínek uplatnění nároku na odškodnění nalezne spotřebitel zde: https://www.cd.cz/typy-jizdenek/odskodneni-reklamace-a-vymeny/-26400/.
Na základě dohody se společností České dráhy, a.s. (ČD), informujeme, že vzhledem k právní úpravě v oblasti železniční přepravy je pro vyřešení Vašeho požadavku nutné oslovit přímo dopravce ČD na kontaktech uvedených dále.
Vaši případnou stížnost, podnět či požadavek související s přepravou cestujících lze podat elektronicky prostřednictvím Kontaktního formuláře na https://www.cd.cz/kontaktni-formular/ nebo písemně na adrese: České dráhy, a. s., stížnosti, P. O. Box 24, 110 15 Praha 1. Stížnosti vyřídí ČD do jednoho měsíce, v odůvodněných případech do tří měsíců. O výsledku šetření budete informováni zasláním vyrozumění na Vámi uvedenou e-mailovou nebo poštovní adresu.
Zároveň je na stránce www.cd.cz, v sekci „Čím se řídíme“, možné seznámit se s přepravními podmínkami, zejména právy plynoucími z uzavřené přepravní smlouvy – nákupu jízdenky. Podrobnosti lze získat na https://www.cd.cz/info/cim-se-ridime/-25808/.